Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Befejeződött A lehetőség az új kezdéshez projekt

2019.11.18.

Az új Városháza épületében ma befejezettnek nyilvánították A lehetőség az új kezdéshez elnevezésű projektet. Ebből az alkalomból az Ökumenikus Humanitárius Szervezet (EHO) ismertette a három területen, a gazdasági megerősítés, a lakhatási feltételek javítása és a jogvédelem terén elért eredményeket. A szabadkai önkormányzat azzal a céllal vett részt a projektben, hogy előmozdítsa a lakhatási feltételeket és a Szerbiába visszatérők reintegrálódását a 2018 januárja és 2019 decembere közötti időszakban.

13081_1.jpg

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja Szabadka Város nevében, illetve a romák helyzetének a javításával foglalkozó tanács elnökeként mondott köszönetet az Ökumenikus Humanitárius Szervezetnek A lehetőség az új kezdéshez elnevezésű projekt megvalósításáért.

- Szabadka Város 2015 óta folytat együttműködést az Ökumenikus Humanitárius Szervezettel. Abban az évben írták alá az együttműködésről szóló első megállapodást.

A lehetőség az új kezdéshez elnevezésű projekt keretében Szabadkán 29 család kapott támogatást építőanyag formájában, 19 személynek segítettek az önfoglalkoztatásban, több mint 450-en pedig jogi segítséget kapott – emelte ki Ilija Đukanović.

Ana Birgeš projekt-koordinátor emlékeztetett rá, hogy idén a projekt Vajdaságban négy helyen valósult meg: Szabadkán, Nagybecskereken, Nagykikindás és Begaszentgyörgyön.

- A projekt a kitoloncolási egyezmény alapján visszaérkezőket ölelte fel. Többnyire a Németországból érkezőkre gondolunk, de Nyugat-Európából is, de a projekt mindig felöleli a támogatottak 10-20 százalékát, akik a helyi lakosok soraiban, hasonló körülmények között élnek – mondta Ana Birgeš.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop