Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Šarčević miniszter bejárta a palicsi Egyetemista Nyaralót

2019.11.18.

Mladen Šarčević, oktatási, tudományügyi és technológia-fejlesztési miniszter, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nenad Borovčanin, a szerbiai Egyetemista Nyaralók igazgatója ma ellátogattak a Palicsi Egyetemista Nyaralóba (Magyarkanizsai út sz.n.). Az ország legnagyobb egyetemista nyaralója meglevő épületeinek a felújítására és új létesítmények építésére, amelyben 700 férőhely lesz, összesen 5,35 millió eurót fektetnek.

13079_1.jpg

Šarčević miniszter elmondta, hogy már jövő tavasszal a palicsi Egyetemista Nyaraló már fogadhatja az első hallgatókat. Elmondta, hogy a már befejezett első két ütem elegendő volt a nyaraló újjáélesztéséhez, s hogy a zavartalanul zajló harmadik ütem során három felépített létesítményt szerelnek fel és bútoroznak be.

- Az egyetemista nyaralókban a meglevő épületek felújítása és az új létesítmények építése az állam által erre a célra felvett és államilag törlesztett hitelekből történik. A palicsi nyaralóra 5,35 millió eurót fordítanak. A tervezett építkezéseket és a felújítást követően ennek a nyaralónak a kapacitása 700 férőhely lesz. A palicsi lesz a legnagyobb egyetemista nyaraló, a legnagyobb, számos tartalommal rendelkező egyetemista központ – mondta Šarčević.

Az egyetemisták életszínvonalának a növelését Šarčević miniszter jó politikaként értékelte.

- Ezeket a létesítményeket üzleti célokra is használják, hogy önfenntartók legyenek, de ne a hallgatók szükségleteinek a rovására. A diák- és egyetemista otthonok azokban az időszakokban, amikor a hallgatóknak nincsenek kötelezettségeik, szálláshelyként üzemelnek, s ebben a részben önmagukat tartják fenn, javítva a foglalkoztatottak életszínvonalát - mondta Šarčević.

Laban polgármester köszönetet mondott a Szerb Köztársaság Kormányának, amiért – ahogyan fogalmazott – az elmúlt néhány év alatt Szabadka Város területén az oktatói-nevelői intézményekbe és egyetemista központokba több pénzt fektetett, mint amennyit az azt megelőző évtizedekben fordítottak erre a célra, majd hozzátette, hogy a palicsi Egyetemista Nyaraló intézményként a tanulók és egyetemisták életszínvonala, de a szabadkai önkormányzat  szempontjából is nagyon jelentős.

- Sok pénzt fordítunk Palics fejlesztésére, ez az egyetemista nyaraló pedig megnöveli majd a szálláshelyek számát, amelyekből Szabadkán és Palicson sincs elegendő. Jelenleg mintegy 2.500 szálláshellyel rendelkezünk, ami, egyetérthetnek velem, kevés, mivel Szabadka nagyságát tekintve a második város a Vajdaságban és ötödik Szerbiában. Örülök, hogy az egyetemista nyaraló kiépítésével megnöveljük a szálláshelyek számát, annál is inkább, mivel itt nagy sportesemények zajlanak és fejlett a kongresszusi turizmus is – hangsúlyozta Laban polgármester.

Nenad Borovčanin elmondta, hogy a jövő év elején nyílik meg a Szerbiai Egyetemista Nyaralók szabadkai egysége. Itt jelenleg 240 hallhatót tudnak elszállásolni, az étterem kapacitása több mint 500 fő, a harmadik ütem befejezésének a határideje a jövő év vége.

Szeretnék élni az alkalommal és köszönetet mondani Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének, Šarčević miniszternek és a Szerb Köztársaság teljes kormányának, amiért néhány éves szünet után folytatjuk a munkálatokat, amelyek befejeztével kerek egésszé alakul a szerbiai egyetemista nyaralók hálózata.  Biztos vagyok benne, hogy nyaralóink Európában a színvonal élvonalában találhatók. A tavasz kezdetéig Szabadka Város területéről 50 új dolgozót veszünk fel, ami, biztos vagyok benne, sokat jelent majd minden munkára váró ember számára – mondta Borovčanin.

13079_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop