Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Laban polgármester a Svetozar Miletićről szóló film forgatásán

2019.11.15.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Városházán jelen volt a Svetozar Miletićről szóló egész estét betöltő játékfilm forgatásán. A forgatókönyvet Milovan Vitezović írta, a rendező Darko Bajić, a főszerepet pedig Ljubomir Bandović alakítja. A film Svetozar Miletić (1826-1901) egykori politikus, tekintélyes ügyvéd, újvidéki polgármester életét és munkásságát, valamint Vajdaság és a Szer Királyság egyesüléséért vívott küzdelmét mutatja be.

13077_1.jpg

- Nagy örömmel támogattuk ezt a projektet, mert rendkívüli jelentőségű a film az úgynevezett régi Vajdaság ismert szerbjeiről, akik munkájukkal, áldozatvállalásukkal hozták létre a modern szerb Vajdaság alapjait, nyitottak új utakat a kultúrában, az oktatásban és mai mindennapjaink más fontos területein is.  Örülök annak, hogy találkozhatom művészetünk olyan nagy alakjaival, mint Laza Ristovski, Darko Bajić, Žarko Laušević... és még jobban az előttünk álló projektnek, amely igazából arra ösztönzi majd fiataljainkat, hogy elgondolkodjanak időről és történelemről – jelentette ki ebből az alkalomból Laban polgármester.

Mint ismeretes, a film első jeleneteit október elején Belgrádban a Tudományos és Műszaki Múzeumban forgatták, október végén a verseci Városháza volt a helyszín, majd Újvidék, Karlóca és Szabadka következett. A szabadkai forgatást követően a történelem filmtekercsen Zomborban elevenedik meg, a bejelentések szerint pedig a forgatás november 24-én Belgrádban ér véget.   

A projektet támogatja a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, a tartományi Kormány, a Szerb Filmközpont, mintegy 30 vajdasági önkormányzat, valamint a Szerb Köztársaság jelentős dátumainak emlékbizottsága is.

A tervek szerint a film ősbemutatójára 2020 májusában Újvidéken kerül sor.

13077_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop