Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Tankönyv-csomagokat adtak át

2019.11.14.

A Szécheny István Általános Iskola Šabac-utcai épületében Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Városi Tanács oktatásért, illetve szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja tankönyvcsomagokat adtak át az ebben az iskolában tanuló roma gyermekeknek. Ugyanilyen tankönyv-csomagokat biztosítottak további három iskola roma származású tanulói számára. Ezek a Matko Vuković, a Đuro Salaj és a csantavéri Hunyadi János.

13072_1.jpg

- Az iskolaelhagyás megelőzésére a városi költségvetésben az előző évekhez hasonlóan 350.000 dinárt irányoztunk elő. A megmozdulásba 50.000 dinárral bekapcsolódott a Romák Edukációs Központja is. Összesen 52 tankönyvcsomagot vásároltunk a négy iskolában tanuló roma gyermekek számára – mondta Nataša Aleksić.

Mint ahogyan kiemelte, Szabadka Város igyekszik a következő évi költségvetésben is pénzt biztosítani az iskolaelhagyás megakadályozását célzó megmozdulásra.

- Valóban kedvező a megmozdulás visszhangja, s igyekszünk, hogy jövőre megnöveljük az erre az akcióra szánt eszközkeretet, hogy minél több roma tanuló kaphasson ingyenes tankönyvcsomagokat – hangsúlyozta Nataša Aleksić.

Vesna Vajs, az iskola igazgatója ebből az alkalomból kijelentette, hogy a tankönyvcsomagok osztása még egy olyan lépés, amelyet Szabadka Város a roma származású gyermekek oktatása hatékonyságának a növeléséért tesz.

- Pozitív lépésről van szó, ez az, amit mi tehetünk, a többi a tanulókon és szüleiken múlik. Vagyis, hogy a gyermekek rendszeresen járjanak iskolába, tartsák tiszteletben annak a rendszernek a szabályait, amelyben élnek, hogy minél könnyebben alkalmazkodjanak, s természetesen elsajátítsák azt a tannyelvet, amelyen tanulnak – tette hozzá Vesna Vajs.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop