Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megemlékezés Szabadka I. világháborús felszabadulásának 101. évfordulójáról

2019.11.13.

A vasútállomás épületén levő emléktábla, valamint az 1912-1918 között a felszabadulásért és az egyesülésért elesett hősök Puskin-téri emlékművének megkoszorúzásával megemlékeztek Szabadka első világháborús felszabadulásának 101. évfordulójáról.  A szabadkai önkormányzat nevében az 1912-1918 között a felszabadulásért és az egyesülésért elesett hősök emlékművén Bogdan Laban polgármester, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet nevében pedig Dragi Vučković körzetvezető koszorúzott.

13065_1.jpg

Az 1912-1918 között a felszabadulásért és az egyesülésért elesett hősök emlékművénél az elesettekért gyászmisét tartottak , a szerb nép I. világháborús hatalmas szenvedéséről Miodrag Šipka az Úr Szent Mennybemenetele templom plébánosa, püspöki helynök mondott beszédet.

- Törekednünk kell arra, hogy keresztényi szeretettel, jó cselekedetekkel bizonyítsuk, méltó örökösei vagyunk azoknak, akik az életüket áldozták s akik dicsőséget szereztek nekünk az egész világon - emelte ki a többi között Miodrag Šipka.

A történelemórát Dragutin Lukić, az 1912-1918-as hadi önkéntesek, leszármazottaik és tisztelőik egyesülete bajmoki tagozatának tagja tartott, majd Geza Babijanović, a Harcos Szövetség szabadkai városi bizottságának tagja saját, Solunac című versét adta elő.

A Puskin-téri emlékművön koszorút helyeztek el a Szent Száva SZMK, a Bunyevác Művelődési Központ és a Bunyevác Matica, az 1912-1918-as hadi önkéntesek, leszármazottaik és tisztelőik I. Péter király egyesületének felső-rogaticai, zombori és haraszti tagozatai, az 1912-1918-as hadi önkéntesek, leszármazottaik és tisztelőik szabadkai egyesülete, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet szerb egyesületének szövetsége, a Banija, a Hercegovina, a Dalmacija és a Lika honi egyesületek, az 1912-1920-as harcosok leszármazottainak egyesülete, valamint Szabadka Város szerbjeinek Arsenije Čarnojević egyesülete.

Az emlékművön virágot helyeztek el a Politechnikai Iskola tanulói is. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is számos polgár vett részt, hogy leróják kegyeletüket az elesett hősök iránt.

Szabadka első világháborús felszabadulásának emlékünnepségét a Szent Száva SZMK, a Bunyevác Művelődési Központ, az 1912-1918-as hadi önkéntesek, leszármazottaik és tisztelőik egyesülete és Szabadka Város közösen szervezte.

13065_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop