Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött a Központ II. HK-ben a Gerontológiai Klub felújítása

2019.11.12.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár, Bogdan Laban, szabadkai polgármester és Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója ma jelen voltak a II. Központ HK Gerontológiai Klubja épületének energiahatékonysági munkálatai kezdetén. A 15,3 millió dinár értékű projekt keretében, amelyet a Bányászati és Energetikai Minisztérium, valamint Szabadka Városa együttesen pénzel, megjavítják a tetőszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat és a létesítmény hőszigetelését, emellett hőszivattyúkat szerelnek be.

13059_1.jpg

Laban polgármester a sajtó képviselőihez szólva kiemelte, hogy igen jó a köztársaság, a tartomány és a város együttműködése, majd emlékeztetett rá, hogy évek óta azt bizonygatja, a város előrehaladása érdekében csak kész projektekkel tehetünk valamit.

- Szabadka ilyen szempontból élen jár, kész projektekkel rendelkezünk, amelyekkel a hazai és külföldi alapoknál pályázunk. Folytatjuk ezt a gyakorlatot, megkísérelünk normális életet biztosítani minden polgártársunk számára. Elég sok támadás ért bennünket, hogy sok pénzt költünk a projektekre, de emlékeztetnék rá, hogy ugyanannyi idő alatt, amikor más volt a polgármester, hússzor kevesebb pénzt fektettek Szabadkába – hangsúlyozta Laban polgármester.

A munkálatokat három hónap alatt kell befejezni. Az energiahatékonyság mellett felújítjuk a parkettát, a falakat, s mindent, ami azért szükséges, hogy a klub új külsőt öltsön.

- Az elképzelések szerint energia-hatékonnyá tesszük az épületet, amelyet Marija Mamužić 1992-ben adományozott a Gerontológiai Központnak egy gerontológiai klubnak és a házi segítségnyújtási és ápolási szolgálat székhelyének a kialakítására.  Jelenleg az épületet gázolajjal és árammal fűtik, amikor pedig energetikailag rendbe hozzuk, az energiaköltségek 13-17 százalékkal csökkennek – mondta Nenad Ivanišević, hozzátéve, hogy a város finanszírozza a segítségnyújtási és ápolási szolgálat munkáját, amelyet mintegy 10.000 polgárunk vesz igénybe.

Predrag Vuletić ismételten hangsúlyozta, hogy a szabadkai Gerontológiai Központ az öt legjobb vajdasági között foglal helyet.

- A tartományi kormány nevében köszönöm a városnak, hogy így viszonyul a szociális-védelmi létesítmények és az emberek iránt. Ez valóban a jó gyakorlatot példázza.  Mivel folyamatban van a pályázat Vajdaság AT területén a szociális-védelem fejlesztésére, hiszem, hogy kedvezően bíráljuk el az ebből az intézményből érkező kérelmet.  A tűzvédelemről, valamint a központi épületben a körforgalom kiépítéséről van szó. Remélem, hogy az év végéig még 30 millió dinárt fektetünk a Gerontológiai Központba – emelte ki Vuletić.

A II. Központ HK Gerontológiai Klub épülete felújításának kezdetén jelen volt Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja is.

13059_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop