Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás Miloš Keljanović kick-bokszoló és a Spartacus teniszezői számára

2019.11.08.

Nemanja Simović, a Városi tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma a Városházán fogadta Miloš Keljanović kick-bokszolót, aki Szarajevóban a VAKO föderáció nemrégi világbajnokságán ezüstérmet szerzett, valamint a Spartacus Tenisz Klub versenyzőit, akik az ifjúsági női és férfi mezőnyben, valamint a felnőtt női és férfi mezőnyben egyaránt csapat-bajnoki címet szereztek. Simović a nagy sikerhez való gratuláció mellett Keljanovićnak és a Spartacus teniszezőinek is sok sikert kívánt a jövő évi versenyeken.

13042_1.jpg

Keljanović sportolói pályafutását Szabadkán, a Spartacusban kezdte, sportolói ösztöndíjat is kapott, jelenleg pedig az újvidéki Vojvodinában képzi magát tovább. Az általa szerzett ezüstérem egy abból a 15 éremből (nyolc arany, négy ezüst és három bronz), amelyet Szerbia válogatottja nyert a nemrégiben befejeződött szarajevói világbajnokságon.

- Most másodszor fogadtak így, ezúttal felnőttként, s köszönet az engem ért megtiszteltetésért. Ahogy múlik az idő, úgy fogom fel, hogy mit is tettem, mekkora sikert értem el. Sajnos nem sikerült eljutnom az aranyéremig, de ez ösztönzést jelent a számomra, hogy még jobban dolgozzak. Még néhány mérkőzés vár rám, aztán szünet és felkészülés a törökországi Európa-bajnokságra – mondta Keljanović.

Nemanja Simović hangsúlyozta, hogy a tehetséges kick-bokszolótól még csak ezután lehet jó eredményekre számítani.

- Ez is egyik módja annak, hogy további ösztönzést adjunk az előtte álló versenyekhez, különösen az Európa-bajnoksághoz. Nem kis dolog másodiknak lenni a világon, olyan versenyen, amelyen 59 ország 800 versenyzője indult, Milošnak pedig kategóriájában 21 ellenfele volt. Ez még egy év, amelyet a szabadkai sportolók jó eredményei jellemeznek, köztük Keljanovićé is, aki a Spartacus gyermeke. Eléggé érett ahhoz, hogy karrierjét nagyobb városokban építse, de úgy vélem, hogy jól esett neki Szabadka és a szabadkaiak támogatása - emelte ki Simović.

13042_2.jpg

A Spartacus Tenisz Klub számára a 2019. év történelmi sikert hozott, amire ebben a sportágban még nem volt példa - négy országos csapatbajnoki címet szereztek. A szabadkai klub lett a legjobb az ifjúsági és a felnőtt férfi és női kategóriában is. Ez, valamint további három egyéni országos bajnoki cím is több mint elegendő okot szolgáltatott a Városháza Kék termében megrendezett fogadáshoz.

- A felnőtt férfi mezőnyben megszakítottuk a Crvena Zvezda tizenegy évig tartó egyeduralmát, ezzel együtt pedig számunkra is megszakadt a hét szűk esztendő a bajnoki cím megszerzését illetően, ami már 1976 óta tartott. A Spartacus felnőtt női csapata utoljára 1985-ben volt országos bajnok. A csapatbajnoki címekre büszkék vagyunk, de az egyéniekre is, hiszen Juhász Krisztián megnyerte Szerbia téli és nyári bajnokságát is, Anđela Vidović pedig a felnőttek mezőnyében ugyancsak a téli bajnokságot – sorolta az eredményeket a Spartacus TK elnöke, Milan Vučković.

Simović leszögezte, hogy nem kis dolog négy kategóriában Szerbia bajnoka lenni, majd gratulált a sikerekhez, azt kívánva, hogy jövőre is ugyanilyen eredményeket érjenek el. Ezt követően kiemelte, hogy örül, amiért fokozódik a versengés az Év Sportolója hagyományos megválasztása előtt.

- A Spartacus Tenisz Klub biztosan magas pozícióba ajánlotta be magát. Mindannyian büszkék vagyunk a sikerekre, ezek a fiatal sportolók pedig büszkék kell, hogy legyenek arra, hogy a Spartacus Sportegyesület családjának a tagjai. A Jovan Mikić – Spartak személye és munkássága iránt tisztelet kifejezéseként készül az emlékmű, amelyet a jövő év elején állítunk fel – emelte ki Nemanja Simović.

A találkozókon jelen volt Dejan Vuković, a szabadkai Sportszövetség titkára, aki Keljanovićnak és a Spartacus teniszezőinek is gratulált a sikerekhez és a sportok észak-bácskai városának a sikeres népszerűsítéséhez.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop