Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Minőségi tejjel a magasabb prémiumokért

2019.11.06.

Branislav Nedimović, a szerb Kormány mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási minisztere és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma ellátogattak Kocsmár István szabadkai, Hegedűs Attila kelebiai, Josip Mamužić mérgesi és Andrej Kolar bajmoki mezőgazdasági gazdaságába. A miniszter kijelentette, hogy teljesült a mezőgazdasági termelők két fontos követelése, amelyek az állami tulajdonú földterületek tíz évre történő bérbeadására, valamint a nemzeti referencialaboratórium megalakítására vonatkoztak. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy a jövő év harmadik negyedétől a tejet a minőség alapján premizálják, nem pedig mint eddig, literenként, a minőségtől függetlenül.

13035_1.jpg

- A nemzeti referencialaboratórium munkatársai havonta kétszer külön járművekkel, külön felszereléssel helyszíni tej-mintavételezést végeznek a mezőgazdasági termelő, állattenyésztő jelenlétében, a minta elemzését pedig vonalkód alapján végzik Batajnicán. Az állam ez alapján fizeti ki a prémiumot. Tudni fogjuk, hogy kié a tej és milyen minőségű – emelte ki Nedimović.

Megítélése szerint az államnak ebből nagy haszna származik, mert a minőség alapján történő ártámogatástól a szerbiai tejtermelés további fejlődésére lehet számítani.

Nedimović miniszter bejelentését, miszerint a tejprémiumot a minőség alapján fizetik majd, üdvözölte Kocsmár István.

- Ez további ösztönzést jelent, hogy minél jobb minőséget érjünk el. Nagyon várjuk, hogy alkalmazni kezdjék. Brávó! – mondta Kocsmár István.

Kocsmár István fejőstehén-farmjának megtekintése után Nedimović miniszter harmadik fontos dologként megemlítette a fiatal földművesek támogatására december 31-ig kiírt pályázatot említette.

- Azt javasoltam az embereknek, hogy pályázzanak. Szeretnének földet vásárolni, ami azt jelenti, hogy maradni szeretnének. Ezért köszönet jár nekik, mert azt jelenti, hogy ebben az országban nem maradnak pusztaságok – hangsúlyozta Nedimović miniszter.

Branislav Nedimović miniszter és Bogdan Laban polgármester mellett a gazdaságokba ellátogatott Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, Srđan Samardžić, a Városi Tanács tagja, valamint Dragutin Soković, Szabadka Város mezőgazdasági bizottságának az elnöke is.

13035_2.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop