Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a német B+B Thermo-Technik GmbH cég gyára

2019.10.31.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma Szabadkán megnyitotta német B+B Thermo-Technik GmbH cég termotechnikai érzékelőinek a gyárát, amely az elhangzottak szerint mintegy 100 munkást foglalkoztat majd. A beruházás értéke egymillió euró.

 13023_1.jpg

- A gyárak, amelyeket itt, a szabadkai Ipari Övezetben láthatunk, az egész világ országaival fennálló gazdasági együttműködést jelképezik. Készen állunk az újabb közvetlen beruházásokra a Vajdaság AT területén megépített és felszerelt övezetekben. Célunk, hogy Vajdaság AT területén a munkanélküliségi ráta 8 százalék alá csökkenjen, s ez lesz legjelentősebb eredményünk – hangsúlyozta Mirović.

Mint azt a kormányelnök mondta, Németország élen jár a vajdasági beruházásokban, ami számunkra nagyon fontos, egyrészt polgáraink foglalkoztatása, másrészt a német cégekkel érkező technológiák szempontjából.

13023_2.jpg

- Vajdaság AT területén az eddigi német befektetések elérték az 1,4 milliárd eurót, jelenleg pedig mintegy 50 német cég működik hazánkban, amelyek több mint 60.000 dolgozót foglalkoztatnak – ebből 22.000-et a Vajdaságban – emelte ki Mirović.

Laban polgármester elmondta, hogy a kisbajmoki Ipari Övezetben és a Szabad Övezetben jelenleg több mint 6.000 ember dolgozik, s hogy három nagy német cégben: a Siemensben, a Norma Groupban és a Continentálban, nem számítva bele a Dunkenmotor 400 foglalkoztatottját, amely az amerikai Ametek csoportosulás tagja lett, több mint 4.000-en dolgoznak.

A B+B Sensor Solutions gyárának megnyitása, tette hozzá, fontos Szabadka város számára, mert az új munkahelyek mellett új technológiák és tudás betelepülését is jelenti, de fontos a gyárban alkalmazott 15 polgárunk és családjaik biztonsága és jobb életszínvonala miatt is.

13023_3.jpg

- Örömömre szolgál, hogy a cég szinte teljesen azonos elvek szerint tevékenykedik, amelyekre a Szabad Övezettel kapcsolatos elveink támaszkodnak: felfogni és megérteni a lehetőségeket, színvonalasan gazdálkodni, kialakítani a partnerek bizalmát az újítások folyamatos bevezetésével egyidejűleg. A Dunkenmotoren után, amely rövidesen megünnepli szabadkai működésének 10. évfordulóját, és a Boysen cég mellett, amely most építi gyárcsarnokát, a B+B Sensor Solutions a harmadik vállalat, amely városunkba ugyanabból a német térségből, Schwarzwaldból érkezik. Ez a tény bizonyítja a legjobban, hogy Szabadka jó híre messzire hallatszik – emelte ki Bogdan Laban.

Noha kis cégről van szó, emelte ki Laban polgármester, Szabadka számára a vállalat betelepülése nagy elismerés, mert a kis családi cégek közismerten sokkal óvatosabbak az új telephelyek megválasztásában, s hogy csak ott telepednek meg, ahol becsléseik szerint elhanyagolhatók a gazdálkodás kockázatai.

Daniel Spehar, a szabadkai B+B Sensor Solutions d.o.o igazgatója kijelentette, hogy a cég számára nagy nap ez a mai, mert Szerbiába, a Vajdaságba való betelepülésével számos üzleti lehetőség nyílt meg előtte, lehetőséget kap az itteni fiatal szakemberek megismerésére, s hogy a tervek között szerepel a kínai gyártóvonal Szerbiába történő áthelyezése is.

A gyáravatón jelen volt a szerb köztársasági elnök gazdasági tanácsosa, Jerg Heeskens, valamint Németország nagykövetségének első titkára, Gazdasági Együttműködési Osztályának vezetője, Leoni Reimers is.

13023_4.jpg

A B+B Thermo-Technik GmbH cég németországi székhellyel 1984 óta működik, termelőrészlegei pedig Szabadka mellett Hollandiában, Kínában és Hongkongban találhatók.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop