Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Niyilvános vita a Staro sajmište Emlékközpontról szóló törvénytervezetről

2019.10.25.

A Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium nyilvános vitát szervez a Staro sajmište Emlékközpontról szóló törvény tervezetéről, amelynek második állomását kerekasztal formájában ma tartották meg a szabadkai Zsinagógában.

13010_1.jpg

A munkacsoport tagjain kívül a nyilvános vitán részt vettek az önkormányzat, a diplomáciai testület, a zsidó közösség, művelődési intézmények, civil szervezetek és a sajtó képviselői. Az ismertetőt követően a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium képviselőinek a kezdeményezésére – amely a szerb Kormány munkacsoportjában ennek a projektnek a hordozója – a jelenlevők kommentárjaikkal, javaslataikkal járultak hozzá a törvénytervezet szövegének a jobbításához. A vitában a hangsúly a majdani Emlékközpont szerveződésén és működésén volt.

A nyilvános vita befejeztével a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium elemzi az indítványokat, javaslatokat, észrevételeket, áttekinti azoknak a tervezet szövegére gyakorolt hatását, a Szerb Köztársaság jogrendszerével és Alkotmányával való egyezését és fenntarthatóságát, a jogszabályokkal, a népirtás bűntettének megakadályozásáról és büntetéséről szóló nemzetközi egyezménnyel, a Stockholmi Nyilatkozattal, az emlékmúzeumokra vonatkozó nemzetközi egyezménnyel, a nemzetközi jog általánosan elfogadott elveivel és a becikkelyezett nemzetközi egyezményekkel való összehangoltságát.

Minden érdekelt megjegyzéseit (a honlapról letölthető) erre szolgáló formanyomtatványokon juttathatják el a következő címekre, e-mailben: zakonstarosajmiste@kultura.gov.rs vagy postán a Ministarstvo kulture i informisanja, 11 000 Beograd, ulica Vlajkovićeva br. 3 címre, za Nacrt zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“ megjelöléssel ez év november elsejéig.

A Staro sajmište Emlékközpontról szóló törvénytervezet nyilvános vitájának záró megbeszélésére október 30-án 12 órakor kerül sor Belgrádban a Jugoszláv Levéltárban.

A törvénytervezet szövegét és a többi információt ITT овде tölthetik le, vagy a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium honlapjáról a Javna rasprava rovat alatt.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја