Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás a roma közösség szociális felzárkóztatásához

2019.10.24.

Belgrádban a Képviselők Klubjában ma ünnepséget tartottak annak a kísérleti projektnek a megkezdése alkalmából, amelyben a kiválasztott városokkal és községekkel együttműködnek a Szerbiai romák és más marginalizált csoportok felzárkóztatása elnevezésű projekt megvalósításában.  Az ünnepségen jelen volt Zorana Mihajlović, a Szerb Köztársaság kormányának alelnöke is, aki a Szerbiai romák szociális felzárkóztatási stratégiájának megvalósulását figyelemmel kísérő Koordinációs testület elnöke is egyben. Az említett projekt megvalósításával kapcsolatos megállapodást Szabadka város nevében Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja írta alá.

13006_1.jpg

Mihajlović ebből az alkalomból kijelentette, hogy a szerb Kormány szilárd elkötelezettsége, hogy a roma közösség felzárkóztatása ne csak beszéd, ötlet és kívánság legyen, hanem hogy a valós életben nap mint nap küzdjünk a romák egyenlő helyzetének a biztosításáért. 

- A romák számára Szerbia többi polgáraihoz hasonló, egyenlő feltételek biztosítani a fejlődéshez, a tanuláshoz, a foglalkoztatáshoz és az élethez számunkra nagyon fontos, nem az Európai Unióba való belépés és a fejezet megnyitása miatt, hanem Szerbia fejlődése, a gazdasági fejlődés miatt, s azért, hogy minden polgárunk jól, színvonalasan, az európai mércéknek megfelelően élhessen – emelte ki Zorana Mihajlović.

Mihajlović hozzátette, hogy ez a projekt különösen fontos, mert szükség van rá, hogy mindannyian jobban törekedjünk az intézkedések és akciótervek helyi szintű megvalósítására, s hogy Szerbia Kormánya és Koordinációs testülete tovább tevékenykedik ezen olyan nemzetközi partnerekkel együttműködve, mint a GIZ. 

Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere elmondta, hogy a város megvalósítja a szerb Kormánynak a romák felzárkóztatásával és társadalmi integrálódásával kapcsolatos politikáját.  

- Külön összpontosítunk a szociális védelemre, a személyi okmányok, a foglalkoztatás, a lakhatás és az egészségvédelem biztosítására. A marginalizált csoportoknak nyújtott támogatás módja is mutatja, milyen társadalmunk szociális felelősségérzete – mondta Radojičić. 

Thomas Schieb, Németország szerbiai nagykövete kiemelte, hogy a marginalizált csoportok integrálódása a német-szerb együttműködés jelentős oszlopa, s hogy a GIZ folytatja a szerb Kormány ezzel kapcsolatos koordinációs mechanizmusainak a támogatását. 

- A romák szociális felzárkóztatásának fontos előfeltétele a jól működő államszerkezet. Folytatjuk a szerb kormány támogatását, s külön örülünk, hogy 15 község és 12 város jelentős erőfeszítéseket és munkát fejt ki ezen a téren. Az is fontos, hogy ennek a feladatnak a megvalósításába bevontuk a helyi gazdaságot is – mondta Schieb.

13006_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop