Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átadták az ösztöndíjazási szerződéseket a kézműves hiányszakmákat tanuló diákoknak

2019.10.16.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma átadta az ösztöndíjaztatásról szóló szerződéseket a középiskolák első osztályos tanulóinak, akik a kézműves hiányszakmákra iratkoztak be III. fokozaton a 2019/2020-es iskolaévben. Összesen 30 ösztöndíjat ítéltek oda, a mérce pedig az eddig elért tanulmányi eredmény és a kérelmezők szociális-anyagi helyzete volt.

12992_1.jpg

A sajtó képviselőihez szólva, mielőtt a Városháza Kék termében átnyújtották volna a szerződéseket, Jasmina Stevanović emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város 2016 óta már negyedik éve a városi költségvetésből ösztöndíjat nyújt a hároméves, műszaki kézműves szakmákra iratkozó tanulóknak.

A szabadkai önkormányzat – emelte ki – gondoskodik a tanulók hiányszakmákra való iratkozásának ösztönzéséről, s ezért éves szinten 30 ösztöndíjat hagy jóvá a hároméves képzésre iratkozóknak.

- Nem csak a pénzről van szó, hanem a hiányszakmák iránt figyelemről és jelentőségük kiemeléséről is. Itt kell lennünk, segítséget nyújtanunk, irányítanunk, mert ezzel a régió gazdasága számára képezzük gyermekeinket és ösztönözzük a foglalkoztatást. Hiányszakmának számít a lakatos-hegesztő, ipari gépszerelő, gépjárművezető, bútorasztalos, építőipari szakmunkás,..az ösztöndíjak odaítélése pedig az elért eredményektől és a kérelmező szociális-anyagi helyzetétől függ - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A szerződéseket azok a tanulók írták alá, akik az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában és a Politechnikai Iskolában iratkoztak be a hároméves képzés első osztályaiba.

12992_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop