Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nedimović miniszter négy mezőgazdasági farmra látogatott

2019.10.15.

Branislav Nedimović, a szerb Kormány mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási minisztere, valamint Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma négy mezőgazdasági farmra látogatott: felkeresték Miroslav Vukajlović mišićevói fejőstehén-farmját, Mirko Orčić györgyéni és Vladimir Žužić visnyeváci hízóborjú-farmját, valamint Stevan Cerovac dusanovói juh-farmját. Nedimović miniszter kijelentette, hogy Szabadkáról érkezik minden huszadik támogatási kérelem, s hogy a városunk területén gazdálkodó földműveseknek tavaly csaknem nyolcmillió euró támogatást fizettek ki.

12990_1.jpg

Nedimović miniszter emlékeztetett rá, hogy a földművesek számára lehetővé tették az állami f9ldek tízéves bérletét, majd bejelentette, hogy a szarvasmarha-hizlalásra az állam 2020-ra külön ösztönzést hoz, mivel – mint mondta – szükségünk van genetikai potenciálra, ami annál is fontosabb, mert mind több kihívás és mind több kiviteli lehetőség áll előttünk.

- Csak tavaly Szabadka Város területén a gazdaságoknak az állam csaknem nyolc millió euró támogatást adott, és Szerbiában az összes, mintegy 160.000 benyújtott támogatási kérelem közül minden huszadik ebből a városból érkezett. A több mint 8.000 szabadkai támogatási kérelem azt mutatja, hogy az itteni földművesek jól tájékozottak a támogatási rendszerekről és az állam nyújtotta jogaikról a mezőgazdasági földek igazgatásával és a pénzügyi támogatásokkal kapcsolatosan – hangsúlyozta Branislav Nedimović.

Laban polgármester annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az állam segítségével tovább fejleszthetjük a mezőgazdaságot, a falusi életminőséget, s a falvakban tarthatjuk a fiatalokat.

- Szabadka Város ugyancsak bizonyos eszközöket különít el a mezőgazdasági termelőknek nyújtott rövid futamidejű kölcsönökre – emelte ki Bogdan Laban.

Miroslav Vukajlović elmondta, hogy kifizetődik tejtermeléssel foglalkozni. Farmján 40 fejőstehén van, a farm pedig a Minisztériumtól visszakapta a gépek, fejőgépek és fejőstehenek beszerzésére fordított eszközök felét.

Branislav Nedimović miniszter és Bogdan Laban polgármester mellett a mezőgazdasági farmokat megtekintette Srđan Samardžić, a Városi Tanács tagja és Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője is.

12990_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop