Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 25. ülését

2019.10.10.

A Városháza Dísztermében megtartotta 25. ülését Szabadka Város Képviselő-testülete, amelyen záróhatározattal fogadták el a Szabadka Város költségvetésének 2019. január 1-je és június 30-a közötti megvalósításáról szóló beszámolót, majd pedig rendeletet hoztak Szabadka Város 2019. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről. A mai ülésen megvitatott 56 napirendi pont között a tanácsnokok ugyancsak záróhatározattal fogadták el a szabadkai Városi tanács tagja megbízatásának a megszűnését.

 12976_1.jpg

Szabadka Város költségvetése a 2019. év január-júniusi időszakában 2,9 milliárd dinárral rendelkezett, ami az éves előirányzat 32 százaléka. Az előző év azonos időszakának bevételeihez és kiadásaihoz képest a költségvetés 11,76 százalékkal több pénzzel rendelkezett.

A tervezett forrásbevételek és átutalások 38,84 százalékban valósultak meg, ami jó eredménynek számít a folyó év első felére tervezett megvalósításhoz képest. A rendelkezésre álló városi költségvetési keret 87,60 százalékát, vagyis 2.558.608.875,94 dinár költöttek el. Az éves szinten tervezett költségek és kiadások 28,03 százalékban valósultak meg.

A költségeket és kiadásokat az esedékességi időn belül teljesítették.

A költségvetés újraelosztásáról azért kellett dönteni, mert a város 2018. évi zárszámadása 374 millió dináros többletet mutatott. Az újraelosztás másik oka, hogy a Szabadka város számára az év folyamán más hatalmi szintekről jóváhagyott és átutalt eszközöket, illetve adományokat, a javasolt projektekkel összhangban a megfelelő költségvetési előirányzatokhoz sorolják be.

A módosításokat követően a költségvetési keret 7.997 millió dinár, a saját bevételi számlával rendelkező közvetett költségvetési intézményeknek javasolt egyéb eszközök pedig 283 millió dinárt tesznek ki. A javasolt költségvetési keret szerkezetében az előző évből áthozott, el nem költött összeg 374 millió dinár, a tervezett folyó jövedelem összege 6.744 dinár, a tervezett költségvetési bevételek összege pedig 879,5 millió dinár.

A költségek és kiadások keretében szerkezeti változásokat javasoltak a beruházási kiadások javára. A folyó kiadások kerete 5,3 milliárd dinár, ami 388 millió dinárral kevesebb, a beruházási kiadásokat pedig 2,2 milliárdos összegben tervezték, ami 237 millió dinárral több.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a  sajtó képviselőinek kijelentette, hogy ez a 2019. évi költségvetés első módosítása. Az eszközök más hatalmi szintekről is érkeznek, s természetes, hogy azok némelyikét egyik helyről a másikra helyezzük át.

- Bizonyos megtakarításokat is elértünk, gondot viseltünk a kiadásoknál a beruházásokra.  Mintegy egymilliárd dinárt kaptunk a köztársaságtól és a tartománytól a Gerontológiai Központ különböző projektjeire, a menekültek lakásaira, a művelődésre, a Makszim Gorkij utcára – emelte ki a többi között Laban polgármester.

Szabadka Városi Képviselő-testületének tanácsnokai ma titkos szavazással, 41 mellette, hét ellene és egy tartózkodással elfogadták a változásokat a Városi Tanács összetételében a mezőgazdaság területén, mivel Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdaságért felelős eddigi tagja visszavonhatatlanul lemondott tisztségéről. Osztrogonác helyére Bognár Pásztor Hajnalka okleveles agrármérnököt nevezték ki.

A tanácsnokok határozatot hoztak arról is, hogy a Szabadkai Gyógyszertárak igazgatójává Jasmina Vukša okleveles gyógyszerészt nevezzék ki.

Szabadka Város Képviselő-testülete 25. ülésének anyaga - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop