Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Moszkva, London és Tokió társaságában

2019.10.02.

A szabadkai Városháza október 6-án feliratkozik a legrangosabb hangverseny-termek sorába, mint amilyenek a Csajkovszkij Konzervatórium, a Rahmanyinov Hangversenyterem, a Szabornaja palata, a tokiói Sumida Trifoni Hall... Szabadkán lép fel ugyanis Andrej Gugnin neves orosz zongoraművész, aki idén Londonban, Moszkvában, Tokióban, Jeruzsálemben, Belgrádban és más világvárosokban lép fel.

12960_1.jpg

Alig öt nappal szabadkai fellépése előtt Gugnin hangversenyt ad a Csajkovszkij Konzervatóriumban, a legismertebb orosz hangversenyteremben.

- Rendkívül fontos, hogy egy olyan világhírű zongoraművész, mint amilyen Gugnin fellép városunkban, mert ez Szabadkát a világvárosok sorába emeli. Számos tényező járult hozzá, hogy mindannyiunk nagy örömére együttesen vehetünk részt egy ilyen jelentős szabadkai esemény megvalósításában és együtt élvezhetjük ezt a fellépést: a Városháza Díszterme csodás építészeti megoldásai mellett fantasztikus akusztikával rendelkezik, itt található a szabadkai Zeneiskola mellett az egyetlen hangversenyzongora a zongoragyártás legnevesebb üzeméből. A szabadkai közönség jól tudja, mi a minőség, a színvonalas zenei produkció. A komolyzene művelése, az igazi kulturális értékek ápolása Szabadka városában hagyománynak számít. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a szabadkai Zeneiskola az egyik legrégebbi zeneiskola nem csak nálunk, hanem az egész térségben is. Úgyszintén fontos, hogy Gugnin ellátogat a Zeneiskolába és egyfajta nyilvános órát tart a szabadkai tanulóknak – mondta Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára.

A neves zongoraművész, A. Gugnin, aki a zenekritikusok szerint generációjának egyik legizgalmasabb zongoristája, a szabadkai közönségnek Csajkovszkij és Chopin műveivel mutatkozik be.

- Gugnin elfogadta Bogdan Laban szabadkai polgármester meghívását, hogy lépjen fel egy olyan városban, amelyben több mint 20 nemzet él, s amely a multikulturalizmus igazi gyöngyszeme. Emellett Gugnint megnyerte az a tény is, hogy a szabadkai Városháza Díszterme gyönyörű építészeti megoldásaival és tökéletes akusztikájával kiváló hangversenyterem is egyben. Ugyancsak a Városházán található az egyetlen hangverseny-zongora a Vajdaságban, a legnevesebb, Steinway márkájú, amilyenen a világ legnevesebb zongoraművészeinek a 98 százaléka muzsikál – mondta Ana Vrbanec, a Piano Land képviselője, a STEINWAY&SONS zongoramárka kizárólagos képviselője, a koncertidény szervezője. 

Dragana Nikolić, a Zeneiskola igazgatónője kiemelte, hogy Szabadka és a szabadkai tanulók számára rendkívüli jelentőségű, hogy olyan világhírű csillaggal találkozhatnak és beszélgethetnek, amilyen Gugnin.

- Hiszem, hogy tanulóink élvezni fogják a világhírű virtuózzal való találkozást. Rendkívül hálás vagyok Szabadka Városnak, hogy iskolánk és gyermekeink számára lehetővé tette ezt a találkozást. Ezzel a virtuóz művésszel való találkozás fontos ösztönzést jelent a számukra, hogy még szorgalmasabban munkálkodjanak álmaik, ambícióik megvalósításán - mondta Nikolić.  

Mivel a terem korlátozott befogadóképességű, az érdeklődő polgárok péntekig, 2019. október 4-én 15.00 óráig jelentkezhetnek a Városháza protokoll-szolgálatának 551-219-es és 554-688-as telefonszámán.

A hangverseny védnöke Szabadka Város, támogatója a Zvonko Bogdan Borászat, a koncert szervezője pedig a belgrádi Piano Land. A koncert vasárnap, október 6-án 20.00 órakor kezdődik.

12960_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop