Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kétmilliárd Szabadka gyorsabb fejlődésére

2019.09.23.

Đorđe Milićević, a tartományi Kormány alelnöke ma munka jellegű szabadkai látogatása során kijelentette, hogy a tartományi Kormány az elmúlt három és fél év alatt kétmilliárd dinárt fektetett be Szabadkán a fontos infrastrukturális projektekbe az egészségügy, az oktatás, a sport, a vízellátás, csatornázás és úthálózat-fejlesztés terén.

12947_1.jpg

Mint azt Milićević elmondta, Bogdan Laban szabadkai polgármesterrel arról a lehetőségről tárgyaltak, hogy kibővítsék a szabadkai termelői-üzleti övezetet. Felszereltségét és forgalmát illetően ez a legjobb üzleti övezetek egyike, a legújabb befektető betelepülésével pedig kapacitásai teljes egészében megteltek. Ugyancsak megbeszélést folytattak arról, hogy a tartományi Kormány újabb turizmus-ösztönzési modelleket és intézkedéseket hozzon, s mint kiemelték, Szabadka a lehetőségeket tekintve az egyik fontos idegenforgalmi célállomás.

Milićević a tartományi Kormány küldöttségének élén ma ellátogatott több olyan helyszínre, ahol Szabadka Város működését illetően fontos beruházások valósultak meg. A küldöttségben volt még Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár, Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár, valamint Ognjen Bjelić, tartományi régióközi együttműködési és önkormányzati titkár.

A Žarko Zrenjanin iskolában szanálták a tornaterem falait, az 1,8 millió dinár értékű munkálatokat pedig a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság finanszírozta. Ugyancsak a Tartomány Szabadka Várossal együtt biztosította a pénzt a Mačva utcai, 400 méternyi szennyvízelvezető csatorna megépítésére. A munkálatok 17,5 millió dinárba kerültek.

A tartományi Kormány küldöttsége ellátogatott a Gerontológiai Központba is, ahol a köztársasági és a tartományi Kormány, valamint Szabadka Város támogatásával rendkívül jó feltételeket teremtettek legidősebb polgártársaink elhelyezésére. A tartományi Kormány a Gerontológiai Központ fejlesztési projektjeire eddig 65 millió dinárt fordított, míg a Kolevka Gyermekotthon szolgáltatásai minőségének a javítására 32,3 millió dinárt hagytak jóvá.

- Ma csak három fontos szabadkai beruházást jártunk be, bár sok van, amelyek most vannak folyamatban s amelyek értékesek mind beruházói, mind egyéb más szempontból – mondta Milićević, kiemelve ezek közül a palicsi wellness-központot, a Szabadka Népszínházat és másokat.

- Mindez azt mutatja, hogy Szabadka ma egy nagy építőhely, s hogy a vezetőség igyekezetének köszönhetően jelentős eszközöket sikerült biztosítani a köztársaságtól és a tartománytól – hangsúlyozta Milićević, kiemel e, hogy Szabadka rendezett város, amely világos jövőképpel és fejlesztési stratégiával rendelkezik.

Bogdan Laban polgármester megköszönte a tartományi Kormánynak a látogatást és a nagy számú szabadkai projekthez nyújtott támogatást, majd kiemelte, hogy Szabadkán a Köztársaság által az Y-leágazásra biztosított eszközökkel együtt 2016 júniusának vége óta 4-5 milliárd dinárt fektettek be.  

- Azok mellett a projektek mellett, amelyekről Đorđe Milićević, a tartományi Kormány alelnöke beszélt, a végéhez közeledik a Szabadkai Közkórház teljes felújítása projektjének a kidolgozása is. A beruházás teljes értéke 35 millió euró. Ugyancsak felújítják a szabadkai Városi Stadion lelátóit is. A munkálatok az év végén kezdődnek, értékük pedig eléri a 20 millió eurót. Biztos vagyok benne, hogy a Köztársaság és a Tartomány támogatásával, Szabadka minden polgárának megelégedettségére az elkövetkező időszakban is ugyanilyen ütemben folytatódnak a beruházások az egészségügybe, az oktatásba, a sportba, a kultúrába, városunk közműveibe - hangsúlyozta Laban polgármester.

12947_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop