Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke meglátogatta a Majoroš hármasikreket

2019.09.16.

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, tegnap, szeptember 16-án Radanovác településen meglátogatta a Majoroš családot, a szülőket Željkat és Denist és három gyermeküket – Lukast, Miát és Mateját, akik 2019. május 22-én születtek Újvidéken, a Genesis nőgyógyászati szakkórházban. Bunford, a Városi Képviselő-testület nevében és a saját nevében is jókívánságait fejezte ki a szülőknek a gyermekek születése alkalmából, és mindannyiuknak jó egészséget és sok boldogságot kívánt, majd átadta a virágcsokrot és az ajándékot - az elkövetkező hat hónapban elegendő 62 csomag pelenkát.

12934_1.jpg

A továbbiakban Bunford Tivadar, a boldog szülőkkel folytatott szivélyes beszélgetés folyamán elmondta, hogy Szabadka város követi és támogatja a népességpolitikát, eszközöket biztosítva a költségvetésben a mesterséges megtermékenyítésre, egyszeri anyagi segélyt biztosítva a várandós kismamáknak, szülői pótlékot folyósítva az első gyermek után, az óvodai költségek támogatását a harmadik és negyedik gyermeknek, teszik  mindezt a családbővítés serkentése céljából.

Tekintettel, hogy a szabadkai Közkórházban, 2019. szeptember 15-ével bezárólag, az elmúlt év azonos időszakával összehasonlítva kevesebb gyermek született, Bunford kiemelte, reméli, hogy ez a folyamat nem folytatódik, köszönve az állam, a tartomány és az önkormányzat népességpolitikát támogató intézkedéseinek.

Željka Majoroš elmondta, hogy a férjével hét évet vártak gyermekáldásra, a gyermekek iránti kötelezettségeket  most ajándékként élik meg.

– Jó szervezéssel minden megoldható. Boldogok vagyunk, a babák szépen fejlődnek, elmúltak a görcseik és várjuk az első fogacskákat. Gyermekvállalási próbálkozásaink folyamán számtalan fájdalmas beavatkozáson estem keresztül, a férjem felajánlotta, hogy hagyjunk fel a próbálkozásokkal és mi ketten maradjunk örökre együtt gyermek nélkül. A mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttem. A várandóság kezdetén közölték velünk, hogy ikreink lesznek, ugyanakkor amikor elmentünk Újvidékre és meghallottuk a harmadik gyermek szívverését nagyon elcsodálkoztunk. Az orvos közölte Denisszel, hogy vásároljon több pelenkát, tápot, ruhácskákat és nagyobb autót, mert érkeznek a hármasikrek. Alig tudtunk magunkhoztérni, ugyanakkor határtalan boldogság árasztott el bennünket – mondta Željka Majoroš.

Köszönjük Szabadkának, hogy ajándékokkal is segíti első napjainkat, annál is inkább, mert a pelenkák és a tápok a legnagyobb kiadás, mondta Željka, majd hozzáfűzte, hogy gyermekruhácskákból több mint elegendő van a kicsinyeknek.  

– Egyes dolgokat nem is érkeztem rájuk adni, mert kinőtték, de mindezt dobozolom és készítem egy tavankúti családnak, akik szintén hármasikreket várnak– tudtuk meg Željka Majoroštól.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop