Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ajándék a város napján született csecsemőknek

2019.09.02.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a szabadkai Közkórház szülészetén meglátogatta a város napján született csecsemőket és az édesanyáknak gratulált az újszülöttekhez és egy plakettet, valamint ajándékutalványt nyújtott át nekik. Szeptember 1-jén öt csecsemő született, Temják Edit és Marijana Ilić kisfiúnak, Neda Popović, Ivana Berecki és Jacek Klementina kislánynak adott életet. Mindegyik újszülött egészséges, természetes úton jött a világra és jól fejlődik.

 12916_1.jpg

Laban polgármester örömmel állapította meg, hogy idén a város napján öt csecsemő született, ami több mint 2018. szeptember 1-jén volt, amikor csak egy kisfiú született, majd a kisbabáknak és szüleiknek jó egészséget és sok boldogságot kívánt.

- A szabadkai önkormányzat igyekszik megvalósítani a szerb Kormány, valamint a tartományi Kormány népesedési politikáját, számos intézkedéssel támogatja a családokat, annál is inkább, mivel az utóbbi évtizedekben egyre kevesebben vagyunk. Szabadka Város jelentős eszközöket fordít a költségvetéséből a mesterséges megtermékenyítés költségtérítésére, egyszeri pénzsegélyt folyósít a kismamáknak és szülői pótlékot az első kisgyermek után, valamint a harmadik és a negyedik gyermek óvodai tartózkodása költségeinek a támogatására. Biztos vagyok benne, hogy a költségvetésből jövőre is elegendő pénzt biztosítunk a szülőség támogatására – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Dr. Slobodan Puškar, a szabadkai Közkórház igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak és Laban polgármesternek a Közkórháznak nyújtott folyamatos támogatásért, kiemelve, hogy Szabadka Város pénzügyi támogatást nyújtott a Közkórház teljes felújítása terveinek a kidolgozásához, amely – mint mondta – rövidesen meg is kezdődik.

A Közkórház felújítása, tette hozzá Laban polgármester, két ütemben történik.

- Összesen mintegy 25-30 millió euróról van szó, amit elsősorban Aleksandar Vučić szerb elnöknek és a szerb Kormány Közberuházási Irodájának köszönhetően sikerült biztosítani a Közkórház teljes felújítására. Hiszem, hogy ez a projekt, amely nagyon fontos az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet, de a rá támaszkodó nyugat-bácskai és észak-bánáti körzet minden lakosa számára, meg fog valósulni az elkövetkező két-három év alatt – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke korábban vállalt kötelezettségei miatt ma nem lehetett jelen a látogatáson, a Városi Képviselő-testület és a maga nevében virágcsokorral köszöntötte az újszülöttek édesanyját.

12916_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop