Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület díszülését

2019.08.31.

A város lobogójának ünnepélyes felvonásával és a Városi Képviselő-testület díszülésével, amelyen átnyújtották a díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet, megünnepelték szeptember 1-jét, Szabadka Város napját. A Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen jelen voltak a diplomáciai testület tagjai, a testvér- és partnervárosok képviselői, a nemzeti tanácsok, a vallási közösségek és a művelődési intézmények, az állami és a tartományi szervek, képviselői, valamint a köztársasági és a tartományi képviselők és a Városi Képviselő-testület tanácsnokai.

12910_1.jpg

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a Díszteremben ülőkhöz szólva kiemelte, hogy az elmúlt, valamivel több mint három év alatt komoly előrelépés történt az ipar, a gazdaság, az oktatás, a sport, és a város infrastrukturális fejlődésének minden szegmensében csakúgy, mint a társadalmi élet minden területén.

Bejelentve azt a filmet, amelyben, mint mondta, csak egy része látható annak, amit a jelenlegi városi hatalom minden polgárunk megelégedettségére elvégzett az elmúlt három évben, Laban polgármester hangsúlyozta: ez az igazság, s ez alatt az idő alatt sem a saját, sem pedig a jelenlegi városi hatalom munkáját meg sem kísérelte a valónál jobbnak és sikeresebbnek feltüntetni.

12910_2.jpg

- Ma senki sem vonhatja kétségbe, hogy Szabadka 2016 közepétől egy nagy építőhellyé változott. Köszönet Aleksandar Vučić elnöknek, a szerb Kormánynak, a tartományi Kormánynak, munkatársaimnak és mindazoknak, akik támogattak bennünket céljaink elérésében – mondta Bogdan Laban.

Szabadka minden polgárának gratulált a város napja alkalmából, majd a polgármester elmondta, hogy az elkövetkező időszakban a hangsúly az Y-elkerülő útnak és a Népszínház épületének, a Városi Stadion és a Közkórház felújításának a befejezésén, a palicsi SPA és Aqua Parknak a befejezésén, a palicsi csatornahálózat megépítésén lesz a Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitása megőrzésének elnevezésű projekt keretében, továbbá a német Boysen vállalat gyárcsarnokának a megépítésén és a város főterén levő zöld szökőkútnak a felújításán lesz.    

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy mindannyiunk egységes, osztatlan felelőssége a város irányítása, amit teljes erőbevetéssel, rendkívül sikeresen végzünk.

12910_3.jpg

- Ahogy közeleg megbízatási időnk vége, mind büszkébb vagyok mindannyiunkra, és minden sikerünkre amit nehezebb lett volna megvalósítani, ha a koalíciós partnerek között nem lenne kitűnő az együttműködés és az egymás közti megértés, ha nem folyna pozitív kommunikáció a közintézményekkel, közvállalatokkal, a tartománnyal és a köztársasággal, valamint Szabadka Város Közigazgatásának minden titkárságával – emelte ki Bunford Tivadar.

A Díszpolgári címet posztumusz Danilo Kiš írónak adományozták, kiemelkedő és időtálló életművéért, amellyel hozzájárult Szabadka Város tekintélyének a növeléséhez hazánkban és külföldön egyaránt. A plakettet a Danilo Kiš Alapítvány képviselőjének nyújtották át.

A Pro Urbe-díjat Danijela Andrašić, okleveles defektológus, Gyivánovity Róbert, franicia nyelv- és irodalomtanár, valamint prof. dr. Nyers József, a műszaki tudományok doktora kapta a kiemelkedő alkotásokért és tevékenységekért, melyekkel jelentősen hozzájárulnak Szabadka város tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek a növeléséhez.

12910_4.jpg

A számos vendég mellett a városnapi ünnepség fényét emelte Miloš Stojaković teológus, a hilandari kolostor kiküldöttje, aki a papság nevében megköszönte azt a jelentős segíytséget, amelyet Szabadka nyújtott a legnagyobb és legjelentősebb szerb szentségnek.  Metodije archimandrita áldását továbbítva a polgármesternek adományozta a zárdafőnöknő és Hilandar védszentjének, a Háromkezű Istenszülőnek az ikonját.

A szabadkai Városi Képviselő-testület díszülését még ünnepélyesebbé tette Jadranka Jovanović opera-primadonna a Što se bore misli moje, a Carmen és a Habanera előadásával.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop