Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Beharangozták a városnapi programokat

2019.08.27.

- Mint minden évben, most is igyekeztünk olyan sokrétű programot összeállítani, amely minden szabadkainak és vendégnek élvezetessé teszi Szabadka város napjának, szeptember elsejének a megünneplését. Az események néhány egységbe sorolhatók: hagyományosan, mint minden évben, a Városi Képviselő-testület augusztus 31-én 12 órakor kezdődő díszülését megelőzően fellép a Fúvószenekar, majd felvonják a Város lobogóját. Háromnapos szórakoztató zenés műsor lesz látható a nagyszínpadon, központi eseményként, a kis színpadon augusztus 31-re terveztünk programot, amelyben számos művelődési egyesület és oktatási intézmény, illetve általános és középiskolai tanuló mutatkozik be, emellett pedig a művelődési intézmények is gazdag kulturális programot rendeznek intézményeik keretében – jelentette be a Városháza Média Központjában tartott mai sajtótájékoztatón Jasmina Stevanović, a városnapi ünnepségek szervezőbizottságának tagja.

12898_1.jpg

A hivatalos program idén csütörtökön, augusztus 29-én kezdődik, amikor a Városháza előcsarnokában megnyílik a 2019. évi Vid-napi Képzőművészeti Telep kiállítása,   amelyet a város napja alkalmából hoznak el hozzánk barátaink a gračanicai Művelődési Otthonból, mondta Jasmina Stevanović.

- A kiállítás megnyitóját 19 órára tervezzük, 21 órakor pedig a Danilo Kiš Alapítvány a Raichle Ferenc parkban megrendezi a MING vokális kvartett koncertjét. A nagyszínpadra tervezett szórakoztató-művelődési műsor olyan lesz, amely kielégíti a különböző zenei ízléseket, a különböző korosztályok igényeit. Pénteken, augusztus 30-án a Szabadság téren felállított nagyszínpadon két koncert is lesz. 19-től 20 óráig tamburazene mellett szórakozhatunk a Szabadkai Tambura Zenekar fellépésének köszönhetően, majd 21 órától a szabadkai közönséget Nataša Bekvalac szórakoztatja, akinek a fellépései mindig szavatolják a jó hangulatot és a nagyszámú közönséget, mivel minden korosztály körében nagy népszerűségnek örvend - mondta Jasmina Stevanović.

Nataša Bekvalac megköszönte, hogy része lehet Szabadka városnapi programjának, s kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés a számára, amiért épp őt választották ki a nagy látványosság részéül.

- Igyekszünk majd jó szórakozást nyújtani a szabadkaiaknak, s hogy gyönyörű hangulattal lepjük meg városukat – mondta Nataša Bekvalac.

A kisszínpadon sorra kerülő műsor beharangozásakor Jasmina Stevanović elmondta, hogy szombaton, augusztus 31-én, a díszülést követően 13-tól 19 óráig érdekes kulturális programot terveznek, számos, elsősorban fiatal résztvevővel. 

- A programban hagyományosan részt vesznek az egyesületek, iskolák és a várost azon a napon megajándékozzák mindazzal, amit egész évben alkottak. Ezért meghívjuk minden polgárunkat, hogy jöjjön el, támogassa ezeket a fiatalokat, a kisszínpadi program résztvevőit, mivel az semmivel sem lesz kevésbé érdekes, mint a nagyszínpadi műsor – emelte ki Jasmina Stevanović.

Szombaton, augusztus 31-én ugyancsak a város központi terén – a korábbi évekhez hasonlóan – attraktív programmal mutatkozik be a Szabadkai Filharmonikus Zenekar, valamint Jadranka Jovanović operaénekes, ezért a komolyzene minden kedvelőjét meghívjuk, hogy jöjjön el, s élvezze a remek művészek fellépését.

A Szabadkai Filharmonikus Zenekar nevében Máté Krisztina elmondta, hogy a Zenekar ebben a hangverseny-idényben másodszor lép fel, s hogy az év végéig további két fellépéssel ajándékozzák meg a szabadkaiakat és a komolyzene kedvelőit.

- Köszönjük az önkormányzatnak és külön Bogdan Laban polgármesternek azt a támogatást, amely szükséges ahhoz, hogy a városban megőrizzük a kultúra magas színvonalát. Idén is a műsorban szerepelnek a népszerű komolyzenei alkotások, zenekari művek, áriák és operett-dalok Lehár, Strauss, Puccini, Offenbach, Csajkovszkij...művei. A programot ezúttal is Miloš Nikolić koncertmester, a Szabadkai Filharmonikus Zenekar igazgatója állította össze. Vezényel Mikica Jevtić, szólistaként pedig fellép a neves operacsillag, Jadranka Jovanović, valamint több fiatal szólista, Pamela Kiš Ignjatov, szoprán, Višnja Popov, mezzoszoprán és Vasa Stajkić, bariton – jelentette be Máté Krisztina.

A városnapi ünnepségek programjáról magyar nyelven Horvát Tímea alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Aleksandar Medaković, Szabadka Város Turisztikai szervezetének, a rendezvény szervezőjének igazgatója elmondta, hogy Szabadka Város Turisztikai Szervezete az előző évekhez hasonlóan tevékenyen részt vesz a városnap megünneplésének megszervezésében. 

- Gazdag műsor vár minden polgártársunkra és a Szabadkára látogató turistákra is. Az idei városnapi programok költségeire tervezett összeg 3.461.000 dinárt tesz ki. A Turisztikai Tájékoztató Központ a rendezvények ideje alatt hosszított munkaidővel dolgozik. Pénteken, augusztus 30-án 8-tól 20 óráig, szombaton, augusztus 31-én 9-től 19 óráig, vasárnap, szeptember 1-jén pedig 14-től 20 óráig – mondta Medaković.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a rendezvény ideje alatt a Lifka Művészmoziban és a palicsi Abbázia moziban vetítéseket terveznek, a képzőművészetek kedvelői számára pedig kiállításokat rendeznek a Kortárs Galériában, a Múzeumban, a Városi Könyvtárban, az Állatkertben, a Szabadegyetemen és a Vinko Perčić Képtárban. A Gyermekszínház hagyományosan a prozivkai parkban szórakoztatja majd a legkisebbeket.

A Városháza előcsarnokában még egy kiállítást terveznek, mégpedig a Városi Múzeum szervezésében a Szabadkai sportok királynője 1878-1941 címmel, amely vasárnap, szeptember 1-jén 9 órakor nyílik meg.

Vasárnap, szeptember 1-jén kerül sorra a III. Szabadkai Félmaraton. A városközpont, a Prozivka és a Sugárút aznap le lesz zárva a forgalom elől 9-től 13.30-ig. Megkérték a szabadkaiakat, hogy aki csak teheti, jöjjön buzdítani a versenyzőket a városközpontban, a Harcosok Sorakozója Emlékműnél, a Sugárúton, vagy a pálya mentén bárhova, támogassák a versenyzőket, akik az eddig legtömegesebb félmaratonon indulnak.

Hétfőre, szeptember 2-án 11 órára tervezik az immár hagyományos városnapi eseményt: a polgármester és a Városi Képviselő-testület elnöke a szabadkai szülészeten meglátogatja és megajándékozza a város napján világra jött újszülötteket és édesanyjukat.

A városnapi ünnepségekkel kapcsolatos komplett anyag letölthető a város hivatalos honlapjáról www.subotica.rs.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop