Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson megkezdődött a csatornaépítés

2019.08.26.

Szabadka Város és a Vízművek és Csatornázási KKV beruházóként Palicson mától megszervezi a csatornahálózat építését. Az elkövetkező nyolc hónapban az újvidéki Graditelj NS Építővállalat a közbeszerzési pályázat legjobb ajánlat-tevőjeként ezen a településen 15 kilométer hosszú gravitációs csatornahálózatot és 5 kilométeres szállító nyomócsövet épít ki, amelyen keresztül a településen összegyűjtött szennyvizet eljuttatják a VII-es gerincvezeték beömlő nyílásáig, majd a városi szennyvíztisztító állomásra. A beruházás a Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának és vizeinek megóvása elnevezésű projekt keretében valósul meg, amelyet a német Kormány térítésmentes eszközeiből valósítanak meg a KfW Bankon keresztül, együttműködve a Szerb Köztársaság Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumával.

12893_1.jpg

Az első ütemben, augusztus 26-tól öt kivitelezői csoport kezdi meg a csatornahálózat építését, mégpedig a következő utcákban, a következő határidőkkel:

  • Kozara, 2019. augusztus 31-ig,
  • Nikola Tesla, 2019. szeptember 7-ig,
  • Partizán, 2019. szeptember 10-ig,
  • Jasenovac, 2019. szeptember 10-ig,
  • Tó, 2019. szeptember 15-ig,
  • Sutjeska, 2019. szeptember 25-ig,
  • Marko Orešković a Lopud utcai kereszteződésnél, 2019. szeptember 25-ig.

Ezekben az utcarészekben az építkezés ideje alatt szünetel a forgalom, illetve az a szomszédos utcákon keresztül zajlik majd.

Miután ebben az ütemben befejeződnek a munkálatok, a csatornaépítés Palics más részein folytatódik majd a tervdokumentációval és az építési ütemtervvel összhangban.

A kivitelező, az újvidéki Graditelj NS vállalat igyekszik minél rövidebb időn belül elvégezni ezeket a munkálatokat, hogy mielőbb rendeződjön a közlekedés és a polgárok, az intézmények, gazdasági vállalatok élete, munkája az építkezés nyomvonalán.

A projekt teljes értéke 6.500.000 euró.

A befektetések szerkezetében az eszközök 67 százalékát Palics település csatornahálózatának és az azt a szennyvíztisztítóval összekötő nyomócsőnek a kiépítésére fordítják, 23,8 százalékát a Palicsi és a Ludasi tavak körüli védelmi sáv kialakítására (parkosítás, felügyeleti ösvények és kerékpárút), 6,2 százalékát a palicsi szennyvíztisztítás javítására költik, további három százalékot pedig biomanipulációra, azaz az alochton halfajok lehalászására fordítanak (invazív fajok, amelyek nem tartoznak a Palicsi és a Ludasi tavak ökológiai rendszeréhez).

A becslések szerint a háztartásokkal az első rácsatlakozási szerződéseket a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV a jövő év elején kötheti meg.

A csatlakozás díja 27.021,38 RSD. Amennyiben az érdeklődő előre befizeti a teljes összeget, 20 százalékos kedvezményben részesül. A díj 24 részletben is befizethető.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop