Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Királyhalmon megkezdődött a kerékpárút építése

2019.08.23.

Királyhalom és Kelebia településeken az Opti-Bike (A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése) projekt révén, amely a Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg, 7,9 km kerékpárút épül meg.  Újhelyi Ákos, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja ma bejárta a királyhalmi kerékpárút építőhelyét. A közbeszerzési eljárást követően a munkálatokkal a bajmoki PTP Dubrava doo vállalatot bízták meg, a munkálatok értéke pedig áfa nélkül 64,8 millió dinár.

12889_1.jpg

Újhelyi elmondta, hogy a kivitelező megkezdte a kerékpárút építésének előkészítő munkálatait, hozzátéve, hogy Királyhalmon a kerékpárút hossza 4,9 km lesz.

- Rövidesen Kelebián is megkezdjük a kerékpárút építését, ahol három kilométernyi kerékpárút épül meg. A munkálatokra 90 naptári napos határidőt szabtak. Az Opti-Bike projekt keretében kidolgozzuk a tervdokumentációt további 25 kilométer kerékpárút építésére. A projekt teljes költségvetése 2,56 millió euró, amiből az Európai Unió 85 százalékot, a város pedig 15 százalékot biztosít. A partnervárosok a magyarországi Ásotthalom és Tompa. Tompán már megkezdődött a kerékpárút építése, Ásotthalom pedig rövidesen kiírja a közbeszerzési pályázatot – hangsúlyozta Újhelyi Ákos.

A projekt fő célja a határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezésével és építésével. Fontos, hogy ez a közlekedési forma ne csak kedvelt, hanem biztonságos alternatívát jelentsen a közlekedésben mindenki számára. A beruházás hozzájárul a közlekedési balesetek megelőzéséhez, ezzel együtt a közlekedésbiztonság fokozásához, a kerékpárral közlekedő turisták számának növeléséhez, valamint az egészséges életmód és a környezettudatosság erősítéséhez.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop