Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka az országos sakkcsapat-bajnokság házigazdája

2019.08.22.

Az első lépés megtételével Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Pátria Szállóban megnyitotta Szerbia férfi és női sakkcsapat-bajnokságát. Az I. szerb sakkliga bajnokságán mindkét kategóriában 12-12 csapat indul, s mivel minden egyes csapat nevezhetett egy külföldi sakkozót is, bizonyosan városunkban gyűlt össze a térség sakk-elitje.

12885_1.jpg

Laban polgármester köszöntötte az országos bajnokság résztvevőit és vendégeit, majd köszönetet mondott a Szerb Sakkszövetségnek, hogy Szabadkában felismerte a jó házigazdát és szervezőt.

- Arra kérem Önöket, hogy az elkövetkező tíz napban, a bajnokság ideje alatt, ismerjék meg Szabadkát, amely a fesztiválok városa is, s mivel szeptember 1-jén ünnepeljük a város napját, örülök annak, hogy idén Önök is részesei lesznek az erre az alkalomra szervezett gazdag programnak. A versenyzőknek sok sikert és jó összpontosítást kívánok, s mindenkit még egyszer üdvözlök városunkban – mondta Laban polgármester.

Szabadka negyedik alkalommal látja vendégül a legrangosabb szerbiai csapatversenyt, amely a legjobb hazai sakkozókat gyűjti egybe.

- Ez egyedülálló alkalom arra, hogy ismét a figyelem középpontjába állítsuk nem csak ezt a nagy versenyt, hanem ezt a gyönyörű játékot is, amelyben egykor nagyon jók voltunk és amelyben fontos szerepet töltöttünk be a világban. Ismét szükségünk van fiatalokra a sakkban, új sakkozó-csillagokra, hogy válogatottunk, de egyénileg is méltó helyet foglaljunk el Európa és a világ sakkjában - emelte ki Saša Adamović, a Szerb Sakkszövetség alelnöke.

Az I. szerb liga versenye mindkét kategóriában szeptember 1-ig tart, és számos vélemény szerint, a nevezettek névsora alapján az utóbbi évtizedben ez a legerősebb országos sakkbajnokság. A verseny házigazdája a Spartacus Sakk Klub.

12885_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop