Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ismertették a 2019. évi költségvetés egy részének megvalósítását

2019.07.22.

Marija Ušumović Davčik, a szabadkai Városi Közigazgatás vezetője ma a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón ismertette azokat az adatokat, amelyek a 2019. évi költségvetés egy részének a megvalósításáról szóltak, mégpedig a reprezentációval, illetve az éttermi szolgáltatásokat, vendég-elszállásolási szolgáltatásokat és a cateringet felölelő vendéglátóipari szolgáltatásokkal kapcsolatban.

12828_1.jpg

A Polgármester 2019. évi pénzügyi tervében a vendéglátóipari szolgáltatásokra (elszállásolási, catering és éttermi szolgáltatások) egész évre 1.500.000 dinár szerepel áfával együtt, amiből 2019. 07. 15-ig 884.916,00 dinárt használtak fel, míg a reprezentációs számlán áfával együtt összesen 1.500.000 dinár szerepel a tervben, amiből 2019. 07. 15-ig 828.909,00 dinár lett elköltve – mondta Marija Ušumović Davčik.

A Városi Közigazgatás 2019. évi pénzügyi tervében, folytatta Marija Ušumović Davčik, a vendéglátóipari szolgáltatásokra áfával együtt 590.000 dinárt terveztek, amiből 2019. 07. 15-ig 111.490,00 dinárt használtak fel. A reprezentációs előirányzat áfával együtt 2.000.000,00 dinárt tartalmaz, amiből 2019. 07. 15-ig 1.028.390,00 dinár valósult meg.

Ezeknek az eszközöknek az elköltésére lefolytatták a közbeszerzési eljárásokat, a közbeszerzési törvénnyel összhangban aláírták a szerződéseket, amelyek megvalósítását figyelemmel kísérik és egyetlenegy alkalommal sem haladták meg a leszerződött összeget - mondta Marija Ušumović Davčik.

- Szabadka Várost több alkalommal is ellenőrizte az Állami Könyvvizsgáló és felelősségteljesen állítom, hogy az ilyen céleszközök felhasználására nem volt megjegyzés. Ez azt jelenti, hogy minden költség a törvénnyel összhangban valósult meg - emelte ki Marija Ušumović Davčik.

Hangsúlyozta, hogy a 2019. évi költségvetési eszközök egy része elköltésére vonatkozóan valótlan adatokat közöltek egyes sajtószervek, ezért érezte szükségesnek a pontos információk ismertetését.

- Az egyik napilapban a szöveg szerzője valótlan adatokat ismertet, és valószínűleg azok dokumentálása érdekében egy olyan dokumentumot kreált, amely a polgármesterre vonatkozik, a fotón pedig a Városi Közigazgatás bélyegzője szerepel. Elemi szabály, hogy a közigazgatás minden szerve, összesen négy van belőlük (Városi Képviselő-testület, Városi Tanács, Polgármester és Városi Közigazgatás), rendelkezik saját bélyegzővel és ezeknek a szerveknek a felelős személye a munka során keletkezett dokumentumokat aláírásával és saját bélyegzőjével hitelesíti. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan dokumentum, amelyet a polgármester állít össze és azt a Városi Közigazgatás bélyegzőjével hitelesítik – húzta alá Marija Ušumović Davčik.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop