Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Sem Fabrizi nagykövet Szabadkán

2019.07.10.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Városháza Zöld termében fogadta Sem Fabrizit, az Európai Unió szerbiai nagykövetét, aki a Nézz szét magad körül elnevezésű kampány keretében ellátogatott a Regionális Hulladékgazdálkodási Központba, amelyben július 1-jén megkezdődött a berendezések tesztelése. A kampányt az Európai Unió szerbiai missziója és az Európai Integrációs Minisztérium együttesen szervezte a Környezetvédelmi Minisztériummal együttműködve, azzal a céllal, hogy a nyilvánosság jobban megismerje a köztársasági intézmények, önkormányzatok és az Európai Unió erőfeszítéseit, amelyek a szerbiai környezetvédelem javítására, a környezetvédelmi tudat erősítésére irányulnak.

12814_1.jpg

A polgármester tájékoztatta a nagykövetet a Szabadkán és Palicson megvalósuló nagyberuházásokról, a gazdasági potenciálokról, a Szabad Övezetről, amelyben mintegy 6.000 dolgozót foglalkoztatnak a világszerte ismert cégek, valamint a Palicsi- és a Ludasi tavak biodiverzitása megőrzésére irányuló projektről, amelyre a német kormány a KfW Bankon keresztül 6,5 millió eurót fordít.

- A szerb Kormány és a tartományi Kormány segítsége nélkül, amelyek partnereink minden nagy projektünk megvalósításában, biztosan nem sikerült volna mindent elvégeznünk. Nincs túl sok célunk, de amit eltervezünk, azt meg is valósítjuk – mondta Laban polgármester.

Fabrizi nagykövet elmondta, hogy mély benyomást tett rá Szabadka és amit itt végeznek, kiemelve, hogy hosszú azoknak a projekteknek a jegyzéke, amelyeket ebben a városban az EU finanszíroz, ami azt mutatja, hogy Szabadka elegendő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy jól használja fel az EU eszközeit.

- A regionális központ megépítése komplex projekt volt, amely sok elemből tevődött össze, de Szabadka büszke lehet rá, hogy Szerbiában elsőként rendelkezik a szilárd hulladékgazdálkodás integrált rendszerével – hangsúlyozta Fabrizi.

Tolmácsolta a polgármesternek Carlo Lo Cascio olasz nagykövet üdvözletét, aki ugyancsak jelen volt a Regionális Hulladékgazdálkodási Központ bejárásánál. A beruházás értéke 24 millió euró, amiből az Európai Unió 20 millió eurót adományozott.

A regionális központ megtekintésekor Horvát Tímea alpolgármester hangsúlyozta, hogy a Központ Szabadka mellett felöleli Zentát, Magyarkanizsát, Topolyát, Kishegyest, Csókát és Törökkanizsát, amelyek területén összesen 260.000 ember él. 

-Az önkormányzat odafigyel a környezetvédelemre, s a Regionális Központ megépítésével példát mutat arról, hogy miként lehet hozzájárulni az egészségesebb környezethez – mondta Horvát Tímea.

Užice és Šabac után Szabadka a harmadik szerbiai város, amelyben egy nap alatt bejárják az EU támogatásával felépített berendezéseket és megismerkednek a környezetvédelmi projektekkel.

12814_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop