Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Falusi házvásárlási szerződés 21 menekült-család számára

2019.07.05.

A Városháza Dísztermében ma 21 szerződést nyújtottak át szabadkai lakhellyel rendelkező boszniai-hercegovinai és horvátországi menekült családnak háztájit is tartalmazó falusi ház vásárlására. A megvásárolt házak értéke 231.000 euró. A pénzt a Regionális Lakhatási Program alapjából biztosították, melynek legnagyobb adományozója az Európai Unió. Minden egyes ház esetében az adomány összege 11.000 euró.

12805_1.jpg

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere üdvözölte a megjelenteket. Emlékeztetett rá, hogy 2018. február 6-án ugyanezen a helyen adták át az első 30 ház vásárlásáról szóló szerződéseket, s akkor ígéret hangzott el, hogy folytatják a megbeszéléseket a partnerekkel, hogy otthonhoz juthassanak azok is, akik nem kerültek be az első 30 család közé.

- Amit ma teszünk: gondoskodunk azon polgártársaink családjairól, akik a kilencvenes évek háborúiban otthonaik, némelyikük pedig sajnos szeretteik nélkül is maradtak. Ez az akkori ígéretünk eredménye, s azt bizonyítja, hogy munkánkban az vezérel bennünket: ígéretünket teljesíteni fogjuk – hangsúlyozta Laban.

Szabadka Város Menekültügyi és Migrációs Biztossága az egykori Jugoszlávia területéről 13600 menekültet és elüldözöttet vett nyilvántartásba.

- Tudjuk, hogy nehéz teljesen pótolni a veszteségeiket, és sajnos azt az időt is, amelyet elvesztegettünk az előző évtizedekben, amelyben sok hatalmi struktúra kerülte problémáik megoldását. Partnereinkkel azon munkálkodunk, hogy kiküszöböljük ezt az igazságtalanságot, s hogy segítsünk polgártársainknak, amennyire csak lehet – mondta Bogdan Laban.

A programot a Menekült- és Migráció-ügyi Biztossággal összehangolt szabályzat alapján hajtjuk végre, amelyet önzetlenül támogatnak partnereink az UNHCR-ből, az EBESZ-ből és a Projektirányító Szolgálatból.

12805_2.jpg

- Élek az alkalommal és a Városi Közigazgatás, valamint a felhasználók nevében mindenkinek köszönetet mondok, s szeretném, ha a munka folytatásában is a partnereink lennének, mert ismerjük az igényeket, amelyek továbbra sincsenek kielégítve, mi pedig készen állunk tevékenykedni a megoldásukon – mondta Laban polgármester, az új háztulajdonosoknak jó egészséget, hosszú életet és sok sikert kívánt új otthonaikban.

Ivan Gerginov, a menekült- és migráció-ügyi biztos helyettese azt mondta, hogy Szabadka Város a Regionális Lakhatási Program révén száznál is több lakhatási határozatot kézbesített, s hogy előkészítés alatt áll 44 lakás szabadkai lakhellyel rendelkező menekült számára.

Az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium nevében Ivan Bošnjak államtitkár szólt az egybegyűltekhez.

Jelena Kozlica, knini menekült megköszönte a kapott segítséget a polgármesternek is, aki – mint mondta – visszahozta a mosolyt az arcukra.

A Regionális Lakhatási Program a Szerb Köztársaság, Bosznia és Hercegovina, Montenegró és a Horvát Köztársaság többéves közös programja, melynek célja tartósan megoldani a térségben a legsúlyosabb körülmények között élő menekült családok helyzetét. A Programot az EBESZ, az UNHCR, az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának a támogatásával valósítják meg az Európai Unió, az USA, Németország, Norvégia, Svájc, Olaszország, Dánia, Törökország, Luxemburg, Spanyolország, Ciprus, Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia eszközeiből.

12805_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop