Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka a jó sportpolitikát példázza

2019.07.04.

Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter ma ellátogatott a Spartacus Női Röplabda Klubba és részt vett mérkőzésükön a Jovan Mikić Általános Iskolában, amelynek tanfelszerelést, két kosárlabda-palánkot és –gyűrűt, két kaput és 40 labdát ajándékozott, 10-10-et minden csapatsportra. A minisztert Bogdan Laban polgármester fogadta, aki ebből az alkalomból köszönetet mondott a köztársasági és a tartományi kormánynak amiért az elmúlt három évben Szabadkán a sport infrastruktúrába közel 800 millió dinárt fordítottak.

12802_1.jpg

- A város, a tartomány és a köztársaság együttműködése nagyon jelentős, ami meg is mutatkozott az elmúlt három évben. Megújultak az iskolák, a stadionok és a sportpályák. A sport városaként igyekezni fogunk az elkövetkező időszakban is támogatni sportolóinkat és klubjainkat a kiváló eredmények elérésében. Várakozásaink szerint őszre megkezdődik a lelátók építése a Városi Stadionban, ami után a város egy korszerű stadionnal fog rendelkezni, amely eleget tesz minden európai követelménynek - mondta Laban polgármester.

Udovičić miniszter kiemelte, hogy Szabadka az példázza, helyi szinten miként kell gondot viselni az ifjúsági és a sportpolitikáról.

- Szeretném megköszönni Bogdan Laban polgármesternek, hogy előtérbe helyezte az ifjúsági és a sportpolitika fejlesztését. A városi költségvetés 4,64%-át fordítják a sportra és az ifjúságra, ami rekordot jelent, s példaként szolgál más önkormányzatok számára – hangsúlyozta Udovičić miniszter.

Ő is kiemelte a Spartacus Női Röplabda Klub jelentőségét.

- Ebben a klubban mintegy száz kislány edz. Noha a feltételek most is jók, igyekszünk még jobbá tenni azokat - ígérte meg Udovičić.

Véleménye szerint ma az iskolai sport rendszerébe Szerbiában mintegy 170.000 gyermek kapcsolódott be, öt évvel ezelőtt pedig ez a szám kétszer kisebb volt.

- Szeretnénk, ha az év végéig 250 szerbiai iskola kapjon ilyen felszerelést, s hogy ezáltal közvetlenül is segítsük a helyi sportnak és az iskolai sport fejlődésének – tette hozzá Udovičić.

Marija Milodanović, a Jovan Mikić Általános Iskola igazgatónője megköszönte a miniszternek az adományt, az önkormányzatnak pedig az iskoláról való felelős gondoskodást.

- Az iskola kimondottan jó feltételekkel rendelkezik a sport fejlődéséhez, amin mi sokat dolgozunk, mert tudjuk milyen jelentősége van a sportnak a tanulók és egészségük fejlesztésében – mondta Marija Milodanović.

A szabadkai látogatást követően Udovičić miniszter ellátogatott Bajmokra, a Radnički 1905 Labdarúgó Klubba, ahol a klub elnöke, Radoslav Vukelić fogadta.

12802_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop