Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ünnepélyesen megnyílt a Központ I gerontológiai klub

2019.06.28.

A jubileumon, megnyitásának 40. évfordulóján ma ünnepélyesen megnyíltak a Központ I gerontológiai klub felújított helyiségei, amire összesen 140.000 eurót fordítottak. A létesítmény felújítását az IPA Határon Átnyúló Program tette lehetővé, amelyet horvátországi partnerekkel együtt valósít meg a szabadkai Gerontológiai Központ.

12785_1.jpg

Predrag Radović, tartományi szociálpolitikai titkárhelyettes ebből az alkalomból megállapította, hogy a szabadkai Gerontológiai Központ az egyik legjobb az országban, s hogy ez az intézmény a vajdasági szociális-védelem fejlődésének fontos láncszemét képezi.

- Az előző három évben az Igor Mirović vezette tartományi Kormány a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárságon keresztül, amelyet Predrag Vuletić vezet, ebbe a Gerontológiai Központba mintegy 43 millió dinárt fektetett, ami azt mutatja, mekkora jelentőséget tulajdonítunk, milyen figyelmet fordítunk a szabadkai szociális védelemre – mondta Predrag Radović.  

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város 2019-re a költségvetésből 48,3 millió dinárt irányzott elő a Gerontológiai Központ számára.

- Ez a jó gyakorlat példája, hogy kell hogy együttműködjenek a szociális védelmi intézmények a térségben és országunkban. A város nevében gratulálok a diakovári, eszéki és apatini partnereknek, és természetesen Gerontológiai Központunknak mindahoz, amit a projekt keretében elvégeztek, illetve elvégeznek az elkövetkező időszakban, mindenekelőtt az ápolók regionális akadémiájának a megnyitásához – hangsúlyozta Ilija Đukanović.

Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy rövidesen újabb szép hírekre számíthatunk a szabadkai szociális védelembe való beruházásokkal kapcsolatban.

- Rövidesen meg kell, hogy kezdődjenek a munkálatok a Halasi úti Gerontológiai Otthon felújításán. Az Energetikai Minisztérium Szabadka Városnak köszönhetően 15 millió dinárt hagyott jóvá, így rövidesen megkezdődik a Központ 2 gerontológiai klub felújítása is. Úgy vélem, hogy a jövő héten szép híreket közölhetünk a Közberuházási Irodából is. Ez lesz a legnagyobb összeg, amelyet valaha is jóváhagytak a szabadkai szociális védelemre, amellyel a sétaerdei otthont a Balkán legjobb otthonává varázsolhatjuk – mondta Nenad Ivanišević.

12785_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop