Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A tisztább Vajdaságért hét rendezvénye Szabadkán is

2019.06.25.

A tisztább Vajdaságért hét keretében, amelyet június 24-e és 27-e között rendeznek meg Vajdaság több helyszínén a Tartományi Városrendezési és Környezetvédelmi Titkárság, a Fruška Gora Nemzeti Park, a Vojvodinašume Közvállalat, a Vajdasági természetvédelmi Intézet, Újvidék Város és számos helyi önkormányzat együttes szervezésében, ma Szabadkán is nagytakarítási akciót tartottak. A Vitorog Szalon mögötti illegális hulladéklerakó felszámolásába a Harcosok Sorakozója lakótelepen mintegy száz szabadkai kapcsolódott be.

12775_1.jpg

Brankica Tabak, a Tartományi Városrendezési és Környezetvédelmi Titkárság titkárhelyettese kiemelte, hogy ez a mezmozdulás is azt bizonyítja: az emberek egy hét alatt is csodára képesek.

A tisztább Vajdaságért hét nem kötelező jellegű mezmozdulás. A környezetvédelemről szóló nyilatkozatból fakad, s magában foglalja a környezetről való gondoskodást. A megmozdulás során Vajdaság AT területén ezen a héten 20 helyi önkormányzat 36 helyszínét kitakarítva járulunk hozzá hogy Szerbia is tisztább és zöldebb legyen. Ezáltal is bizonyítjuk, hogyan foghat össze a magán- és a közszféra, s hogy az emberek hogyan jöhetnek össze a problematikusnak tartott helyszíneken, hogyan takaríthatják ki és hogyan járulhatnak hozzá közösségük előmozdításához – mondta Brankica Tabak.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára hangsúlyozta, hogy a szabadkai önkormányzat elégedettséggel csatlakozott a megmozduláshoz, mivel – mint ahogyan mondta – más önkormányzatoknak is gondot okoznak az illegális szemétlerakók.

Épp ennek a helyszínnek a takarítására A tisztább Vajdaságért hét keretében azért esett a választásunk, mert a harcosok Sorakozója lakótelep városunkban az egyik legsűrűbben lakott helyi közösség. Adataink szerint Szabadka város területén mintegy 90 illegális szemétlerakó található. Ez a szám napról-napra változik, az elkövetkező időszakban pedig a prioritások között szerepel az illegális szemétlerakó a vasút környékén a Zorka településen, valamint Palicson. A megmozdulás keretében fontosnak tartjuk az egyéni tudatformálást, mindenekelőtt a gyermekeknél, hogy megértsék, mennyire fontos a környezet megóvása, fejlesztése, a fenntartható fejlődés – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Bojan Šaralov aktivista elmondta, hogy elégedettséggel csatlakozott a megmozduláshoz, mert, mint mondta, a szabadkai önkormányzat az elmúlt három évben sokat tett a város kulcsfontosságú környezeti problémáinak, köztük az illegális hulladéklerakóknak a megoldása érdekében.

Amellett, hogy 2020 végéig kivonják a forgalomból a műanyag zacskókat, a Vajdaság AT Képviselőháza által 2019. május 28-án elfogadott környezetvédelmi nyilatkozat foglalkozik a környezetbarát fűtési rendszerek bevezetéséről, a környezetkímélő, elektromos- és gázüzemelési tömegközlekedési eszközök beszerzésének a támogatásáról, emellett pedig felöleli a környezeti értékek és a biológiai sokszínűség megőrzésével kapcsolatos tevékenységet, a védett területek rendszerének az előmozdítását és az erdősített területeknek a növelését is.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop