Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A tervek szerint halad Palicson a Magyar Művelődési Központ építése

2019.06.24.

Horvát Tímea alpolgármester ma megtekintette Palicson a Bohinj utcában épülő Magyar Művelődési Központon folyó munkálatokat. Az építkezés a tervezett ütemben zajlik, s a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére várhatóan a létesítmény határidőre elkészül. A Magyar Művelődési Központ a 3,7 millió euró értékű Colourful Cooperation (Sokszínű együttműködés) projekt keretében, az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként valósul meg.

  12773_1.jpg

A Magyar Művelődési Központ munkálatai az ősszel kezdődtek meg, értékük 1,1 millió euró, amelyből Szabadka Város 15%-ot biztosít. A mórahalmi Szerb Művelődési Központ és a palicsi Magyar Művelődési Központ építése mellett a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt célja egy átfogó kulturális stratégia kialakítása a teljes magyar-szerb határtérségben, on-line központ beindítása a szerb és a magyar nyelvű információk és hírek közlésére, valamint Újvidéknek a bevonása a szerb-magyar határ menti régió kulturális és turisztikai életébe – mondta Horvát Tímea.

A projekt társfinanszírozásában a Tartományi Pénzügyi Titkárság négymillió dinárral vesz részt. A projekt megvalósítása 2017. június 1-től 2020. május 31-ig tart. A vezető kedvezményezett a DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft, Szabadka Város mellett pedig partner még a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság, az Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület és Újvidék Város.

A munkálatok kivitelezője a belgrádi Modular cég.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop