Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Szerződések a Gerontológiai Központnak 6,3 millió dinár értékben

2019.06.24.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma Nenad Ivaniševićnek, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatójának két szerződést nyújtott át 6,3 millió dinár értékben. Mint ahogyan az intézményben kiemelték, ez a titkárság részéről a legszebb ajándék a szabadkai Gerontológiai Központnak a 41. születésnapjára.

12772_1.jpg

A szabadkai Gerontológiai Központban évente mintegy 30.000 kilogramm szennyest mosnak. A munka megkönnyítésére, valamint az idősek számára a meleg étel előkészítésének a megkönnyítésére a központi konyha felszerelésére és a mosoda felszerelésére hatmillió dinárt fordítanak. Predrag Vuletić Ivanišević igazgatónak még egy szerződést nyújtott át 300.000 dinárról, amit a családtámogatásra fordíthatnak a tanácsadási és szociális-képzési szolgáltatásokon keresztül.

- Ennek a másik projektnek, 300.000 dinár értékben, azt a célja, hogy erősítse az info központ kapacitásait és médiajelenlétét, mert az nagyon fontos. Másfelől, szeretnénk lehetővé tenni, hogy polgáraink és a felhasználók minél többször és minél jobban éljenek szociális-védelmi jogaikkal, amelyeket a törvény lehetővé tesz a számukra – hangsúlyozta Nenad Ivanišević.

Predrag Vuletić kiemelte, hogy a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság  eddig összesen 43 millió dinárral támogatta a szabadkai Gerontológiai Központ és más vajdasági szociális-védelmi intézmények projektjeit.

- Ezúttal a szociális-védelmi szolgáltatások javítására 113 szerződést ítéltünk oda. Ebből 50 millió dinárt hagytunk jóvá beruházásokra, tíz milliót a programokra, további tíz milliót pedig a szociális-védelem szintjének a javítására – mégpedig a civil szektor, azaz a polgárok egyesületei számára – mondta Vuletić, hozzátéve, hogy Vajdaság AT Kormánya az ágazati titkárságon keresztül az elmúlt három évben 600 millió 700 ezer dinárt fektetett mind a 27 vajdasági szociális-védelmi intézménybe a szolgáltatások előmozdítása érdekében.

A pályázat keretében a Gerontológiai Központ mellett anyagi támogatást hagytak jóvá a Kolevka Gyermekotthonnak, a Tijana Jurić Alapítványnak, a munka-rokkantak városi egyesületének és az Autizmus Egyesületnek is.

- Az utóbbi három évben egy pályázat sem múlt el anélkül, hogy a szabadkai szociális-védelmi intézmények ne kaptak volna eszközöket a szolgáltatások javítására, az alkalmazottak, a felhasználók, illetve a bennlakók munka- és életkörülményeinek a javítására. Örülök annak, hogy intézményeink mellett felismerték egyesületeink fontosságát is – mondta Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop