Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 23. ülését

2019.06.18.

A Városi Képviselő-testület 23. ülésén, melyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, rendeletet hoztak Szabadka város 2018. évi egységesített zárszámadásáról, továbbá a Palics Gyógyfürdőnek a Palicsi-tó és az Újvidéki út közötti része részletes szabályozási tervének meghozataláról, valamint a Palicsi-tó IV. szektorának nyugati parti övezete menti terület egy része részletes szabályozási tervének a meghozataláról. A 28 napirendi pont között szerepelt a Díszpolgári cím, valamint a Pro Urbe díjak odaítéléséről szóló rendelet meghozatala is.

12757_1.jpg

Az egységesített zárszámadásról szóló vitában Bogdan Laban, Szabadka polgármestere kiemelte, hogy a 2018. évi költségvetés 91 százalékban valósult meg, ami az elmúlt tíz évben a legjobb megvalósítási arány.

- Eddig a költségvetés 78-83 százalék közötti arányban valósult meg, most pedig 91,3%, s nagyon elégedettek vagyunk a megvalósítással. Egyes tételek száz százalékban teljesültek, mások nem, de azért van az eszközátcsoportosítás, hogy módosítsuk a dolgokat az év folyamán. Ez alatt a nem egészen három év alatt a városban mintegy négy milliárd dinár lett beruházva, nem számolva az Y-leágazással, míg az előző hatalom a két és fél év alatt a városba 300 és 400 millió dinár közötti összeget fektetett be. Elégedettnek kell lennünk azoknak a projekteknek a megvalósításával, amelyeken a köztársasággal és a tartománnyal együtt dolgozunk – emelte ki Laban polgármester.

Palicsfürdőnek a Palicsi-tó és a palicsi Újvidéki út közötti része részletes szabályozási terve lehetővé teszi:

  • az egyéb célú építmények építési feltételeinek definiálását, a terület tervezett célra – fürdőturizmusra, ökológiai és falusi turizmusra és rezidenciális lakóövezetre való hasznosítása érdekében,
  • a közhasználatú területek kijelölését az utcák szabályozására (a meglévő utcák és dűlőutak szabályozási vonalának kiszélesítése és esetlegesen új útvonalak kijelölése) a hozzáférhetőség és a normális közlekedés feltételeinek megteremtése érdekében, utak és a szükséges kommunális infrastruktúra kiépítésére,
  • a természeti értékek és környezet védelmét, megőrzését és fejlesztését.

A Palicsi-tó IV. szektorának nyugati partövezete menti terület egy része részletes szabályozási terve meghozatalának célja:  

  • A rendelet tárgyát képező területnek a tervezett célra – fürdőturizmusra való hasznosítása, ami a Szabadka – Palics 2030-ig érvényes általános településrendezési tervével lett meghatározva,
  • Az épületek építési és rendezési feltételeinek definiálása a tárgyat képező terület keretében, 
  • A közcélú területek meghatározása a következők szabályozásához: utcák (a meglévő utcák kiszélesítése és az új utcák nyomvonalának definiálása), a szükséges közlekedési kapacitás biztosítására és a normális forgalom menetéhez szükséges feltételek megteremtésére, a közlekedési és kommunális infrastruktúra kiépítésére; a középületek építésére szánt területek, illetve a külön törvénnyel összhangban közhasznúnak ítélt építkezések lehetőségének meghatározása; közterületek, a Palicsi-tó part menti sávja, a terület rendezése és a tó megközelíthetőségének folytonossága érdekében, a Szabadka – Palics 2030-ig érvényes általános településrendezési terve és a Palicsi-tó part menti sávjának egy része (a IV. szektor nyugati és déli partja és a III. szektor partja) részletes szabályozási terve szerint, 
  • A természeti értékek megőrzése és a környezet minőségének javítása, 
  • A kommunális infrastruktúra folyosóinak definiálása. 

A Díszpolgári címet posztumusz Danilo Kiš írónak adományozták, kiemelkedő és időtálló életművéért, amellyel hozzájárult Szabadka Város tekintélyének a növeléséhez hazánkban és külföldön egyaránt.  

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységért, melyek jelentősen hozzájárulnak Szabadka tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek a növeléséhez, Pro Urbe-díjat vehet át: Danijela Andrašić, okleveles defektológus, Gyivánovity Róbert, franicia nyelv-, és irodalomtanár és prof.dr. Nyers József, a műszaki tudományok doktora.

A Díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet 2019. szeptember 1-jén, a Városi Képviselő-testület díszülésén adják át.

A mai ülésen elfogadták a Városi Vagyonjogi Ügyészség 2018. évi munkájáról szóló jelentést, valamint Szabadka Város Polgári Jogvédője 2018. évi munkajelentését.

Szabadka város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatójává négyéves megbízatási időre Aleksandar Medakovićot, a szabadkai Szociális-védelmi Munkaközpont igazgatójává Miroslava Bagavacot, a szabadkai Kortárs Galéria igazgatójává pedig Blaskó Árpádot nevezték ki.

Predrag Bobić eddigi tanácsnok, a Szabadkai Távfűtő Művek igazgatója helyett, akinek megszűnt a megbízatása, Siniša Skenderović lett a szabadkai Városi Képviselő-testület új tanácsnoka.

Szabadka Város Képviselő-testülete 23. ülésének anyaga - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop