Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jó jószomszédi viszonyok, azután az eredmény

2019.06.15.

A Tavankúton lejátszott barátságos labdarúgó mérkőzésen a horvátországi szerb kisebbség válogatottját legyőzte a szerbiai horvát kisebbség válogatottja 1:4 (1:1) arányban. Ennek az érdekes mérkőzésnek a résztvevői és szervezői egyhangúan megállapították, hogy ezzel a rendkívül korrekt labdarúgó párharccal – amelynek az eredménye mellékes volt – azt üzenték, hogy jobb, őszintébb és stabilabb kapcsolatokat szeretnének a két ország között, s hogy a kisebbségeknek az együttműködés és a a kapcsolatok hídját kellene jelenteniük.

12753_1.jpg

A találkozó jelentőségéhez hozzájárultak a két állam képviselői, köztük a Szerb Köztársaság elnökének és a Horvát Köztársaság miniszterelnökének a kiküldöttei is.

Úgy vélem, hogy ennek a mérkőzésnek a sportnál drasztikusan nagyobb a jelentősége, hogy ma egyértelmű üzenetet küldött a sport fair play, de a tolerancia és a béke üzenetét is, annak az igazi fair playnek az üzenetét, amelyet mindenkinek rendelkeznie kell a lelke mélyén – hangsúlyozta Vanja Udovičić szerb sport- és ifjúságügyi miniszter.

Gordan Bakota, a Horvát Köztársaság belgrádi nagykövete azt mondta, a cél lehetővé tenni a közösségeknek, kisebbségeknek a még jobb együttműködést.

Ők alkotják a legjobb hidat Horvátország és Szerbia között. Gyönyörű látni egy jó hangulatú, nagyon sportszerű mérkőzést – emelte ki Bakota.

A két kisebbségi válogatott mérkőzését támogatta a két szövetség, a Szerb és a Horvát Labdarúgó Szövetség is. A mérkőzést a horvátországi szerbek sportüdülési egyesülete, a Községek Közös Tanácsa és a Szerb Nemzeti Tanács az egyik, és a Horvát Nemzeti Tanács, valamint a szerbiai horvát kisebbség labdarúgó válogatottjának az egyesülete a másik oldalról.

Ez a horvát és szerb kisebbségi labdarúgó válogatottak második mérkőzése volt. Az első mérkőzésre 2016 júniusában került sor Vukováron, amelyet a szerbiai horvátok nyertek 4:0 arányban.

12753_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop