Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

44 millió dinár Szabadkának vízügyi létesítményekre és dűlőutakra

2019.05.31.

Đorđe Milićević, a tartományi Kormány alelnöke és Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, vízügyi és erdészeti titkár ma Óbecsén több mint egymilliárd dinár értékben szerződéseket nyújtott át 33 vajdasági község képviselőjének vízügyi létesítményekre, csatornahálózat-építésre, valamint dűlőutak rendezésére és építésére. Szabadka ezen a pályázaton több mint 44 millió dinárt kapott két beruházásra: melléképület kiépítésére Nagyfényen és Bajmokon a víz fertőtlenítésére, valamint a Mačva utcai csatornahálózat egy részének a kiépítésére.

12657_1.jpg

A tartományi kormány és az önkormányzatok egy új beruházási ciklust kezdenek meg, amely ebben a 33 önkormányzatban mindenekelőtt biztosítja az életminőség javítását vízvezeték- és csatornahálózat építésével – mondta Milićević alelnök.

Aláhúzta, hogy a településeken a csatornahálózat és a szennyvízelvezetés hiánya ökológiai problémákat okoz, így ivóvízzel és talajszennyezéssel kapcsolatos gondokat is.

Mint kiemelte, emiatt a tartomány az önkormányzatokkal együtt jelentős beruházásokkal intenzíven munkálkodik ezeknek a problémáknak a megoldásán, különösen a falvakban és a kisebb településeken.

Milićević ez alkalommal hangsúlyozta, hogy a tartományi költségvetésből az előző három évben több mint 20 milliárd dinár fektettek a mezőgazdaságba.

A mezőgazdaság számára jelentős hozzájárulás az a 450 millió dinár, amelyet a dűlőutak kiépítésére és rendezésére ma ítéltünk oda. Ez a befektetés a mezőgazdasági termelőknek lehetővé teszi, hogy gépeikkel könnyebben és biztonságosabban jussanak el a földjeikre – mondta Milićević.

Szabadka Város nevében a szerződést Radoslav Vukelić, a Kommunális, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára írta alá. Ebből az alkalomból kijelentette, hogy a Mačva utca rendkívül jelentős, mert ezáltal meghosszabbodik a csatornahálózat része, amelyre az ipari övezet támaszkodik.

A másik szerződésnek köszönhetően rendezik a dűlőutakat Alsóvárosban, Palicsom, Békován, Csantavéren és Tavankúton.

Elhatároztuk, hogy ezúttal az egyengetés mellett egy réteg kőzúzalékot vagy folyami kavicsot fektetünk le, ami mindenképpen tartósabb megoldás – mondta Vukelić.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop