Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt az Ondaplast Balkan gyára

2019.05.28.

Az olasz Ondaplast cég ma Szabadkán megnyitotta Ondaplast Balkan nevű gyárát. Az újonnan megnyílt üzemben, a cég első szerbiai, mintegy 6,5 millió eurós beruházásának köszönhetően jelenleg húszan dolgoznak. A gyárban műanyag lapokat, paneleket és ipari göngyöleget gyártanak. A megnyitóünnepségen jelen volt Carlo Lo Cascio, Olaszország belgrádi nagykövete, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Ivan Đoković, a tartományi Kormány alelnöke, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, valamint az Ondaplast Balkan menedzsmentje.

12647_1.jpg

Ez csak megerősíti a tényt, hogy Szabadka Szerbia fejlődésének mozdonya, üzente ebből az alkalomból Đoković.

- A külkereskedelemmel és a beruházásokkal kapcsolatos adatok mellett az olasz  befektetések hazánkban fontosak az olasz cégek társadalmilag felelős gazdálkodása miatt is, ami mindig irigylésre méltó szinten volt – hangsúlyozta Ivan Đoković.

Laban polgármester elégedettségének adott hangot, amiért fokozódik az Olaszországgal való együttműködés egy olyan évben, amelyben Olaszország és Szerbia két évfordulót ünnepel: a diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. és a stratégiai partnerség 10. évfordulóját.

Olaszország jelentős külkereskedelmi partnere az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Regionális Gazdasági Kamarájának, emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy az olasz áruforgalom a kamara szintjén 2018-ban 125 millió dollárt tett ki, ami 11,6 százalékkal több a 2017. évihez képest.

Mint mondta, az Ondaplast ezáltal csatlakozott a városunkban már tevékenykedő olasz cégekhez, amelyek összesen mintegy 2.000 munkást foglalkoztatnak, hozzátéve, hogy ezek azok a dolgok, amelyeknek örülnünk kell.

- Az új munkahelyek megnyitása és polgáraink jobb élete az, amire mindannyian törekszünk. Biztos vagyok benne, hogy államelnökünk jó úton vezeti az országot, s ez látszik a társadalom minden szegmensében. Látszik, hogy hány új gyár nyílt meg, mekkorák voltak a befektetések az utakba és más infrastruktúrába, az egészségügyi és oktatási intézményekbe – húzta alá a polgármester.

Carlo Lo Coscio nagykövet a következőket mondta: „Szerbiában, Szerbiával, a szerbekért dolgozunk.”

- Az olaszok erős üzenetet küldenek arról, hogy folytatják a szerbiai beruházásokat, mert hisznek abban, hogy együtt fejleszthetjük a közös munkát. Meggyőződésünk, hogy Szerbia jövője az Európai Unióban van, Olaszországgal és más tagországokkal együtt. A gazdaság növekedése és a regionális stabilitás Szerbia és Olaszország célja is, s szeretnék köszönetet mondani a szerb hatalomnak a kiváló gazdasági együttműködésért – mondta Lo Cascio nagykövet.

Marco Fontana, az Ondaplast Balkan gyárának igazgatója elmondta, hogy számukra nagyon fontos a tudásszint.

- Szerbiában igen magas az átlagos képzettség. Általánosságban jó infrastruktúrával rendelkezünk. Jó Szabadka fekvése, utak kötik össze Európa minden részével – mondta Fontana, bejelentve, hogy a következő két évben mintegy 50-re nő a gyárban foglalkoztatottak száma.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop