Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Még mindig vezetek projekt megvalósítása

2019.05.24.

A Szabadka város területén működő hat középiskola harmadik és negyedik osztályos tanulóinak szánt Még mindig vezetek elnevezésű projektet a héten valósították meg. A projekt keretében tanulságos előadásokat tartottak a közlekedési balesetekről, valamint a motorkerékpárosok biztonságosabb közlekedését szolgáló alapismeretekről.

12638_1.jpg

A projekt célja a tanulókat, a közlekedés majdani résztvevőit, tájékoztatni az óvatos közlekedés fontosságáról, mert csak biztonságos viselkedéssel óvhatják meg magukat és másokat a közlekedésben.  A közlekedési balesetek következményeivel kapcsolatos részben az előadók olyan emberek voltak, akik - tartós következményekkel ugyan – túlélték a közlekedési balesetet. Saját tapasztalatukon keresztül ismertették a gyermekekkel a meggondolatlan közlekedési műveletek következményeit, amikor saját és mások életét is veszélyeztették.

A Svetozar Marković Gimnázium, a Politechnikai Iskola, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, az Ivan Sarić Műszaki Iskola, a Vegyészeti-technológiai Iskola és az Egészségügyi Iskola tanulói az előadások során megismerkedhettek a motorkerékpárosok védőfelszerelésének helyes használatával, mellőzésük következményeivel, az olyan közlekedési balesetek jellegzetes helyzeteivel, amelyekben az egyik résztvevő motorkerékpáros.

A projekt keretében előadásokat tartott dr. Vladimir Jevtić, a motorkerékpárosok biztonságával foglalkozó szervezet képviselője, valamint Slaviša Savić és Bojana Gladović, a Szerbiai Para- és Kvadriplégiások Egyesületéből. A projektet a Közlekedésbiztonsági Tanács költségvetéséből finanszírozták, a közlekedésbiztonsági törvény által előírt céleszközökből.

A Még mindig vezetek elnevezésű projekt csak egyik formája a biztonságos közlekedés népszerűsítésének. Célja a fiatalok tudatformálása, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos helyes hozzáállás kialakítása, illetve a kialakult helytelen hozzáállás korrigálása. Ezek a megmozdulások a képzés teljes folyamatának újabb elemei, mivel a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos helyes hozzáállás kialakításában a legnagyobb szerepe a családnak és az iskolának van, ezt követik az állami intézmények, a helyi önkormányzatok és a rendőrség.

Ez a négy nagy népszerűsítő-megelőző megmozdulás első része volt, amelyet a Város a Közlekedésbiztonsági Tanácson keresztül támogat ebben az évben. A következő időszakban a tervben szerepel az iskoláskor előtti korosztály, a kisiskolások, valamint a szülők és egészségügyi dolgozók felvilágosítása a védőfelszerelések, konkrétan a gyermek autóülések helyes használatáról.

 12638_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop