Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az olasz nagykövet Szabadkán

2019.05.19.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma este találkozott Carlo Lo Cascióval, Olaszország belgrádi nagykövetével. A fogadásra a Piazza Italia Olasz Művelődési Központ jubileumi hangversenye kapcsán került sor, amelyet a Szerbia és Olaszország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 140., és a stratégiai partnerség létrejöttének 10. évfordulója alkalmából rendeztek. A Városházán tartott megbeszélést követően Laban polgármester és Carlo Lo Cascio nagykövet a Ferencesek templomában részt vett a Busto Arsizióból érkezett mandolin-együttes és a Szabadkai Tamburazenekar hangversenyén.

12621_1.jpg

A Városháza Zöld termében tartott megbeszélésen megállapították, hogy Szerbiát és Olaszországot hagyományos barátság, együttműködés és megértés köti össze, s hogy Olaszország hazánkat mindenben támogatja, többek között az Európai Unióhoz való csatlakozásban, valamint a szerb Kormány által képviselt politikában.

A felek egyetértettek abban a megállapításban, hogy a Szerbiában működő 600 cég a 25-30.000 dolgozóval, illetve a Vajdaságban működő 70 vállalat a 11.000 foglalkoztatottal, továbbá a Szabadkán tevékenykedő tíznél is több olasz cég azt bizonyítja, hogy az olasz vállalatok Szerbiában jelentős erőt képviselnek több ágazatban is, ami még inkább azt mutatja, hogy a Szerbia és Olaszország közötti stratégiai partnerség döntő elemét a gazdasági kapcsolatok képviselik.

A megbeszélésen leszögezték, hogy az elkövetkező időszakban az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Körzeti Gazdasági Kamarája és Olaszország közötti jó külkereskedelmi eredményeket (a Kamara szintjén az Olaszországgal megvalósított áruforgalom értéke 2018-ban 125 millió dollárt tett ki) tovább kellene fejleszteni, s hogy a kulturális együttműködés bővítésére kedvezőek a lehetőségek Szabadka város és a Piazza Italia Olasz Művelődési Központ között.

A Városháza Zöld termében megtartott fogadáson jelen volt Srđan Samardžić és Miroslava Babić, a Városi Tanács két tagja, Carmine Tarallo, Olaszország tiszteletbeli szabadkai alkonzulja, a Busto Arsizio-i Városi Közigazgatásból Gianluigi Farioli, valamint  Castellanza Városi Közigazgatásának két képviselője, Claudio Caldiroli és  Giuliano Vialetto.

 Szombaton, május 18-án a Városházán Srđan Samardžić, Miroslava Babić és Karai László, az Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara tanácsadója megbeszélést folytattak Lombardia tartomány Varese megyéje Busto Arsizio és Castellanza városainak képviselőivel.

12621_2.jpg

Ezen a megbeszélésen szó volt a kulturális, oktatási és gazdasági együttműködés fejlesztésének további irányairól és megállapodtak a soron következő lépésekben. Ezek egyike a 13. Szabadkai Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásáron való részvétel, amelynek partnerországa Olaszország lesz. A vásárt a szabadkai Sportcsarnokban rendezik meg 2019. május 30-a és június 1-je között.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop