Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Múzeumok Éjszakáját

2019.05.19.

A 16. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakáján több ezer látogatónak nyílt alkalma 17 órától éjfél után egy óráig több mint 30 szabadkai és palicsi helyszínen részt venni a gazdag programban, kiállításokon, műhelymunkákon, előadásokon, filmvetítéseken és koncerteken.

12619_1.jpg

Nagy érdeklődést váltott ki a Községközi Műemlékvédelmi Intézet Együtt a közös jövőért, közös kulturális örökségünkért projekt keretében készült fényképek és kiadványok kiállítása, amelyet a Városháza Dísztermében Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja nyitott meg.

- Megtiszteltetés számomra megnyitni azt a fénykép-kiállítást, amely a legszebb módon szemlélteti Szabadka építészeti örökségének szépségeit. A Dömötör-palota, a Könyvtár, a Városháza, a Gimnázium, a Ravel, a Manojlovics-palota, a Sárga Ház, a Leovics-palota, a Jadran, a Raichle-palota homlokzatairól készült impresszív fotók követik egymást, a mesterek munkáját megörökítve egy adott pillanatban – mondta Miroslava Babić.

Megköszönte a Községközi Műemlékvédelmi Intézetnek a mintegy 20 kiadványt, amelyek gazdag fénykép-anyagot és szakmai munkákat tartalmaznak, idézve- ahogyan fogalmazott – az időtálló zsenit, Leonardo da Vincit:

- A múlt és a földi helyek ismerete az emberi elme dísze és tápláléka – mondta Miroslava Babić a kiállítást megnyitva.

A Múzeumok Éjszakáján a Városi Múzeum hat kiállítást rendezett, a program keretében pedig kreatív műhelymunkákat szerveztek a gyermekek számára. Megnyílt a szecesszió inspirálta gyermekrajzok Ahogyan megszólalt a vonal címmel. A Múzeumban hangversenyt adott a Szabadka Fúvószenekar, a műsort pedig a Femina vox női kórus zárta.

Nagy érdeklődés nyilvánult meg a Zsinagóga iránt is, amely megnyitotta kapuit a számos látogató előtt, akik megbámulhatták a gyönyörűen felújított létesítményt.

A Kortárs Galériában műhelymunkát rendeztek a kiállított alkotások témájára. Tárlatvezetést is szerveztek Pesti Emma Elmozdulás című kiállításán, valamint fellépett a Garden Quartet is.

Kiállítások, koncertek és más programok voltak látogathatók ma este a Dr. Vinko Perčić Galériában, a Zeneiskolában, a Városi Könyvtárban, a Vajdasági Horvátok Művelődési Intézetében, a Danilo Kiš Alapítványban, az Olasz Művelődési Központban, a Politechnikai Iskolában, a Rotografikában, a palicsi Vigadóban, a Lusa Egyesületben, a Woodstock Pubban, az Abbázia Moziban és másutt.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop