Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A tartományi kormánytól 182 millió dinár a középiskolások utaztatására

2019.05.17.

A tartományi Kormány ma Újvidéken mind a 45 vajdasági önkormányzatnak eszközöket ítélt oda 20.819 középiskolás utaztatási költségeinek a támogatására összesen 182 millió dináros összegben. Szabadka Város nevében a 12.517.372 dinár odaítéléséről szóló szerződést a középiskolások utaztatására Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára írta alá.

12617_1.jpg

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke elmondta, hogy ez a tartományi kormány jelentős programja, mert ezáltal támogatásról szóló üzenetet küldenek a szülők és a gyermekek felé is.

- A tartományi kormány megőrzi, felújítja és korszerűsíti az összes iskolát Vajdaság AT területén, mert a kisebb településeken, falvakban iskola nélkül nincs élet. A gyermekek és a szülők nem számok, hanem ők alkotják fennmaradásunk lényegét, s ennek megfelelően kell cselekednünk. Megőriztünk sok kis iskolát kevés tanulóval, amelyek azonban nagyok közösségük számára. Felújítjuk a kistelepülések oktatási intézményeinek a létesítményeit, amelyekben  évtizedek óta nem járt senki, mint amilyen a jazaki és a mali radinci iskola, amelyeken a munkálatok a következő hetekben kezdődnek – mondta Mirović.

Emlékeztetett rá, hogy a tartományi Kormány megalakulása óta jelentős eszközöket fordított az oktatási intézmények létesítményeinek a felújítására és korszerűsítésére.

Nyilas Mihály tartományi közigazgatási, jogalkotási és nemzeti kisebbségi - nemzeti közösségi titkár elmondta, hogy a mostani pályázat alapján odaítélt eszközök csak egyik példája a tartományi Kormány és a helyi–önkormányzatok közötti állandó és értékes együttműködésnek.

Jasmina Stevanović a szerződés aláírása után azt nyilatkozta, hogy Szabadka Város a középiskolások utaztatására 2019. évi költségvetéséből 40.583.000 dinárt biztosított. A peremvárosi járatokon 1.170 tanuló utazik, a városközi járatokat 189-en veszik igénybe, a szociális szükséghelyzetben levő tanulók pedig Szabadka Várostól ingyenjegyet kapnak. Ilyen tanuló 2019-ben összesen 126 van.

12617_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop