Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gazdag program a Múzeumok Éjszakáján

2019.05.16.

A városban és Palicson több mint húsz helyszínen gazdag programmal rendezik meg 16. alkalommal a Múzeumok Éjszakáját. Szombaton a látogatók 17 órától egészen éjfél után egy óráig élvezhetik a Múzeumok Éjszakája gazdag, változatos programját, amelyet idén a szabad művészi kifejezésmód jegyében tartanak meg.

12613_1.jpg

- Maga a szabadság olyan tudatállapot, amely mindig is vezéreszmét, mozgatórugót és ihletet jelentett az alkotók számára, ezért idén mindazoktól, akik bekapcsolódtak a rendezvénysorozatba, azt várjuk, hogy látogatóik számára látványos, emlékezetes estét biztosítsanak, mert tudjuk, hogy ez a rendezvény óriási érdeklődést vált ki, s az év folyamán ez vonzza a legtöbb látogatót – hangsúlyozta Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára, s minden polgárt meghívott, hogy vegyen részt a gazdag program eseményein, koncerteken, kiállításokon, filmvetítéseken...

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja leszögezte, hogy a Múzeumok Éjszakája évről évre mind több érdeklődőt vonz, kiemelve, hogy ez azt jelenti: polgáraink is megértették, hogy ez remek alkalom annak bemutatására, mire készek, mit tudnak alkotni, s hogy mennyire kreatívak.

- A Múzeumok Éjszakája olyan rendezvény, amely ráébreszt bennünket arra, hogy a kultúra milyen fontos felépítménye a társadalomnak – mondta Miroslava Babić.

Mint azt Hulló István, a Városi Múzeum igazgatója elmondta, az intézmény a többinél egy órával korábban megnyitja kapuit, azaz 16 órakor. A látogatók megtekinthetik a természettudományi részleg állandó kiállítását, majd a belgrádi Természettudományi Múzeum vándorkiállítását, A meteoritok – a világúr hírnökei címmel, valamint a mai délkelet-európai Duna-menti svábokról szóló kiállítást. 

Sanja Prijić, a Palics Park menedzsere elmondta, hogy a Múzeumok Éjszakáján Palicson is számos programmal várják a látogatókat, három helyszínen – a Vigadóban, a Könyvtárban és az Abbázia Moziban. Az Abbázia Moziban 19-től éjfél után egy óráig a 21. század első húsz éve címmel mutatnak be filmeket.

A szabadkaiak számára a Múzeumok Éjszakáján gazdag programot kínál a Modern Képtár, a Piazza Italia Olasz Művelődési Központ, a Zeneiskola, a Politechnikai Iskola, a Lifka Sándor Art Mozi, a Gyermekszínház, a Népszínház és a Kosztolányi Dezső Színház is.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop