Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A svéd nagykövet Szabadkán

2019.05.14.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Marijana Cupać, a polgármester tanácsosa és Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője ma a Városházán találkozott Jan Lundinnal, a Svéd Királyság szerbiai nagykövetével. A találkozón megbeszélést folytattak a Palics-fürdői befektetésekről és a környezetvédelemről, valamint a svéd Sandviken és Szabadka együttműködéséről.

12606_1.jpg

Szabadka és Sandviken már évek óta együttműködik, emlékeztetett Bogdan Laban polgármester, kiemelve, hogy sokat tanultak egymástól. Elmondta, hogy a nagykövetet érdekelték a környezetvédelmi beruházások és a Palics-fürdővel kapcsolatos projektek.

- Lundin nagykövetet tájékoztattuk arról, hogy idén fokozottan munkálkodunk a KfW bankkal közös projekten, a palicsi wellness központ és aqua park építéséről, valamint az oktatási és egészségügyi intézményekbe történő befektetésekről. Eldicsekedtünk azzal is, hogy idén megkezdjük az új labdarúgó stadion építését, amelynek a tervei már készek. Számításaink szerint a nyáron megkezdődik az építkezés, hogy a Spartacus, ha játszik az Európa Ligában, Szabadkán lehessen a vendéglátó, s ne kelljen Újvidékre, vagy Belgrádba mennie – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Lundin nagykövet elmondta, hogy már harmadszor jár ebben a városban, s hogy elégedett azzal a komoly előrehaladással, amely Szabadkán látható.

- Örülök a befektetők érkezésének, s szeretném, ha svéd befektetők is csatlakoznának hozzájuk. Szabadka és Sandviken együttműködése rendkívül hatékony, s szeretnénk megbeszéléseket folytatni más svéd és szerbiai városok hasonló együttműködéséről. Svédország évente 14 millió eurót fordít a Szerbiával való kétoldalú együttműködésre. Szeretnénk folytatni ezt az együttműködést, amiben rendkívül jelentősek Szabadka tapasztalatai. Elemezzük az ötéves együttműködést, hogy az elkövetkező öt évre meghatározhassuk az együttműködés új időszakának a kritériumait – mondta Lundin.

A környezetvédelem terén Svédország nagyon tevékenyen együttműködik más szerbiai városokkal, mint amilyen Niš és Leskovac, mondta a nagykövet, hozzátéve, hogy figyelemmel kísérik Szabadkán a helyzet alakulását, megbeszéléseket folytatnak a városokkal, de a Környezetvédelmi Minisztériummal is arról, hogy hogyan kapcsolódhatnának be abba a nagy vállalkozásba, amelynek környezetvédelem a neve.

12606_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop