Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Térítésmentes eszközök a helyi és regionális fejlesztési projektek támogatására

2019.05.10.

Nebojša Vojnović, a Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Önkormányzati Titkárság titkárhelyettese ma Újvidéken négy város és 15 vajdasági község képviselőivel szerződést írt alá 17,7 millió dinár folyósításáról az önkormányzatok regionális fejlesztéssel kapcsolatos stratégiai projektjei társfinanszírozására kiírt pályázat eredményeként.   Szabadka Város nevében a térítésmentes eszközök odaítéléséről szóló egymillió dinár értékű szerződést a Szabadka-Palics turisztikai célállomás jobb láthatósága a turisztikai útvonalakon elnevezésű projekt támogatására Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja írta alá.

12602_1.jpg

A pályázati kiírásnak megfelelt községek és városok a jóváhagyott térítésmentes eszközöket a helyi és regionális fejlesztés szempontjából stratégiai jelentőségű projektekkel kapcsolatos tevékenységekre használhatják fel, az ipari övezetekkel kapcsolatos tervdokumentációk kidolgozására és a stratégiai projektek megvalósíthatósági tanulmányainak a kidolgozására.

- Folyamatosak az erőfeszítéseink, hogy a stratégiai projektek támogatásával ösztönözzük és felgyorsítsuk a helyi önkormányzatok fejlődését figyelembe véve az egyenletes regionális fejlődés elvét. Emellett szól az is, hogy a pályázati feltételeknek megfelelt 19 helyi önkormányzat közül kilenc község a harmadik fejlettségi csoportba, azaz a kevéssé fejlett községek közé tartozik - hangsúlyozta Vojnović.

Kiemelte, hogy a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Önkormányzati Titkárság jó úton halad a helyi önkormányzatok fejlesztési céljai terén, ezért arra hívta fel a több község képviselőit, hogy rendszeresen kísérjék figyelemmel a Titkárság által kiírt pályázatokat, és hogy pályázzanak az eszközökre, amelyek lehetővé teszik a polgárok általános életminőségének a javítását.

Ezeknek a projekteknek a társfinanszírozása a tervezési politika regionális fejlesztését, a különböző hatalmi szintek koordinálását, továbbá a regionális politika intézményesített kereteinek az erősítését szolgálja.

Szabadka város mellett az eszközöket a következő községek kapták: Fehértemplom, Belcsény, Begaszentgyörgy, Petrőc, Karlóca, Titel, Bács, Kúla, Temerin, Csóka, Szécsány, Magyarcsernye, Sid, Ópázova, Ürög, valamint további három város, Pancsova, Mitrovica és Nagykikinda.

12602_2.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop