Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megünnepelték a fasizmus feletti győzelem napját

2019.05.09.

A fasizmus feletti győzelem napja, május 9-e alkalmából megkoszorúzták a fasizmus áldozatainak emlékművét a Fasizmus áldozatainak terén, valamint az elesett vöröskatonák emlékművét a sétaerdei pravoszláv temetőben. Szabadka polgárai, a helyi önkormányzat és Szabadka Város Harcos Szövetsége nevében a Fasizmus áldozatainak emlékművénél a Veljko Vojnić képviselő-testületi elnökhelyettes vezette küldöttség koszorúzott, a Szerb Köztársaság Kormánya és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet küldöttsége élén pedig Dragi Vučković körzetvezető helyezett el koszorút.

12598_1.jpg

A fasizmus áldozatainak emlékművénél koszorúzott a Szerb Katonaság, az Orosz Föderáció Nagykövetsége, a Szabadkai Zsidó Hitközség és több más szervezet, politikai párt és egyesület küldöttsége is.

Veljko Vojnić kiemelte a fasizmus feletti győzelem napja megünneplésének fontosságát, mert ehhez a történelmi győzelemhez nagy mértékben hozzájárult népünk és országunk is.

12598_2.jpg

- Fontos megemlékeznünk ezekről a dátumokról, hogy ne merüljenek feledésbe a hősies erőfeszítések és az elesettek, akik a népfelszabadító háborúban a szabadságért áldozták életüket, s hogy a fiatal korosztályoknak megüzenjük: a gonosz nem alszik, s hogy az ilyen eszméket gyökereikben kell elfojtani – mondta Veljko Vojnić.

Maksim Bakrač, a Harcos Szövetség szabadkai városi bizottságának elnöke emlékeztetett rá, hogy 74 évvel ezelőtt a mai napon kapitulált Németország, s hogy a népfelszabadító háborúban elesett, vagy táborokban, száműzetésben halt meg több mint 7.000 szabadkai.

12598_3.jpg

- A becslések szerint minden hatodik szabadkai életével fizetett a szabadságért. Áldozatuk tiszteletére kötelességünk emlékezni hősiességükre, s hogy az eljövendő generációk tanuljanak az áldozatoktól — hangsúlyozta Maksim Bakrač, majd hozzátette, hogy a II. világháborúban, amely 61 ország területén folyt, mintegy 55 millió ember vesztette életét. 

A Fasizmus Áldozatai emlékművének megkoszorúzása után megkoszorúzták a vöröskatonák emlékművét a sétaerdei pravoszláv temetőben is.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop