Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Olaszország a 2019. évi Szabadkai Vásár partnere

2019.04.25.

- A 2019. évi Szabadkai Nemzetközi és Regionális május 30-a és június 1-je között rendezik meg a szabadkai Sportcsarnokban. Szabadkán házigazdaként tizenharmadik alkalommal látja vendégül a hazai és a régióból érkező gazdasági szakembereket, és lesz az üzleti kapcsolatok és az ötletek cseréjének helyszíne. Az idei vásár partnere Olaszország, a rendezvény fő témája pedig az IT szektor és a gazdaság kapcsolatai, a gazdaságot szolgáló digitalizáció, az oktatás és a gazdaság együttműködése – nyilatkozta a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, gazdaságért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja.

12589_1.jpg

A vezérfonal meghatározásakor a vásárszervező Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat, a rendezvény társszervezője, az észak-bácskai Közigazgatási Körzet Gazdasági Kamarája és a védnök Szabadka Város az információs technológiák és a gazdaság más ágai közötti kapcsolatok fejlesztését nagy lehetőségnek tartotta – mondta Samardžić, hozzátéve, hogy Olaszország jelentős külgazdasági partnerünk.

- Szabadkán és a térségben számos olaszországi befektető tevékenykedik, abból az országból, amellyel nem csak a gazdasági, hanem más jellegű együttműködés is fejleszthető, amire nagyok a lehetőségek. A vásár keretében üzleti fórumot rendezünk, B2B megbeszélésekre, több tribünre és előadásra, valamint hazai és külföldi cégbemutatókra is sor kerül – emelte ki egyebek mellett Srđan Samardžić.

Carmine Tarallo, Olaszország tiszteletbeli szabadkai alkonzulja elégedettségének adott hangot, amiért Olaszország lesz a 2019. évi Szabadkai Vásár partnere, abban az évben, amikor az Olaszország és Szerbia közötti diplomácia kapcsolatok felvételének 140., valamint a különleges partnerségi kapcsolatok megteremtésének 10. évfordulóját ünnepeljük.

- Olaszország az egyik legfontosabb befektető az ipar, a gazdaság és a kultúra terén nem csak a Vajdaságban, hanem a Szerb Köztársaság egészében is. A Vásáron biztosan bemutatkoznak a partnercégek az olasz Varese megyéből és a lombard régióból, amely gazdaságunk jelentős részét alkotja. Épp ezért nagyon büszke vagyok rá, hogy ez a vásár még egy lehetőséget nyújt baráti kapcsolataink megerősítésére – hangsúlyozta Carmine Tarallo.

Karai László, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Gazdasági Kamarájának tanácsosa elmondta, hogy Olaszország a Körzeti Gazdasági Kamara negyedik legnagyobb külkereskedelmi partnere. 2018-ban az áruforgalom értéke 125 millió eurót tett ki.

- A térségbeli tevékenységek áttekintésekor megállapítottuk, hogy emelkedő irányzatot mutat az információs technológiákkal foglalkozó cégek és gazdasági társaságok száma. Ez arra ösztönzött bennünket, hogy konzultáljunk a vásár szervezőjével és védnökével. Úgy gondoltuk, hogy ezt az új témát tegyük meg az idei vásár vezérfonalává, ezzel is ösztönözve a gazdaság és az információs technológiákkal foglalkozó cégek közötti kapcsolatok kialakítását – mondta Karai László.

Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója emlékeztetett rá, hogy a Vásárt a hagyományoknak megfelelően a szabadkai Sportcsarnokban rendezik meg mintegy 2000 négyzetméternyi kiállítói területen, s hogy az előző rendezvényeken általában mintegy 200 kiállító vett részt.

- Igyekszünk az idei vásárt magasabb szintre emelni mivel érdekes a téma és Olaszország a partnerünk, amely jelentős potenciálokkal rendelkezik. Hiszem, hogy az elkövetkező időszakban bővítjük az olasz cégek jelenlétét ebben a térségben, s hogy fokozzuk az együttműködést, a külgazdasági kapcsolatokat – mondta Ljubisavljević.

A potenciális kiállítók május 17-ig jelentkezhetnek, a standok bérleti díja pedig a tavalyi szinten alakul.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop