Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gyógykezelés a legkorszerűbb elvekkel összhangban

2019.04.17.

A Szabadka Közkórház és a Banja Luka-i Egyetemi Klinikai Központja kardiológiai osztályának sürgősségi ma intravaszkuláris ultrahang segítségével három beavatkozást hajtottak végre pácienseik koszorúerein. A szív-katéterezésre szolgáló teremben végezett munka előtt közös műhelymunkát szerveztek a komplex léziók intervenciós diagnosztizálásáról.

12569_1.jpg

Dr. Saša Lončar, a Banja Luka-i Egyetemi Klinikai Központ intervenciós kardiológiai osztályának vezetője ebből az alkalomból kijelentette, hogy a koronáriás betegségek gyógykezelését intravaszkuláris ultrahang segítségével orvoscsoportjával rutinszerűen végzi már három éve. Örömünkre szolgált, és megtiszteltetés a számunkra, hogy tapasztalatokat cserélhettünk szabadkai kollégáinkkal.

- Ma olyan beavatkozásokat hajtottunk végre, amelyek bizonyos kifinomult technológiai lépéseket tesznek szükségessé, hogy mélyebb vizsgálatnak vethessük alá a vérereket, hogy jól építettük-e be a sztentet, s hogy fennáll-e esetleg a páciens esetében valamilyen jövőbeni szövődmény lehetősége. Mi ezeket a beavatkozásokat egy ideje végezzük, kollégáink közül itt is dolgoznak egyesek, ezért úgy döntöttünk, hogy az eddigi együttműködést magasabb szintre emeljük, s remélem, hogy a jövőben jól együtt tudunk működni – mondta Lončar.

Dr. Saša Dželebdžić, a szabadkai kórház intervenciós kardiológiai osztályának a vezetője hangsúlyozta, hogy ennek a rendkívül igényes beavatkozásnak a rutinszerű és mindennapos elvégzése a cél a Szabadkai Közkórházban.

- Örülünk a kiváltságnak, hogy tapasztalatokat cserélhettünk s hogy megtanulhattunk valamit ezektől az emberektől, akik nap mint nap végzik a legnehezebb beavatkozásokat a legkorszerűbb követelményeknek és technológiáknak megfelelően. A világban ezt határozták meg prioritásként, hogy a beavatkozásokat ne csupán angiográfiásan hajtsák végre és ne ez legyen az elsődleges beavatkozás, hanem hogy hosszabb távú hatást érjünk el a páciens jóléte érdekében - hangsúlyozta Saša Dželebdžić.

Dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója elmondta, hogy az angio-terem a hét öt napján szinte 24 órán át működik, s hogy minden beteg, aki ide érkezik koszorúér-panaszok gyógyítására, biztos lehet abban, hogy jó kezekbe került.

- A közkórház angio-termét, amely már másfél éve működik, sikerült talpra állítanunk, hogy teljes körűen működjön. A legkorszerűbb berendezésekkel van felszerelve, mint amilyennel a világ legfejlettebb országai rendelkeznek, a koszorúér-panaszokkal érkező betegeket pedig a lehető legszigorúbb követelményeknek megfelelően kezeljük – jelentette ki Puškar.

Jasmina Stevanović, a Városi Közigazgatás Társadalmi-tevékenységügyi Titkárságának titkára emlékeztetett rá, hogy a Szabadkai Közkórház 2018 elején nagy előrelépést ért el a gyógyászatnak ebben az ágában, amikor hivatalosan is megnyílt az angio-terem, a vajdasági regionális kórházakban működő három angio-terem egyike, amelyek felszerelésére és az egészségügyi személyzet képzésére a tartományi Kormány 190 millió dinárt biztosított.

- Az angio-terem megnyitása a Szabadkai Közkórházban lehetővé tette, hogy az Észak-bácskai Közigazgatási Körzetből a betegeket a világban érvényes legszigorúbb mércékkel összhangban kezeljék. Szabadka Város, továbbá a problémáinkat és az egész körzetre gyakorolt jelentőségét felismerő Vajdaság AT közös erőfeszítéseinek köszönhetően a keringési panaszokkal rendelkező páciensek, akiket a szabadkai kórházban gyógykezelnek, sokkal rövidebb ideig tartózkodnak a kórházban, rövidebb a lábadozási idejük és kisebb a rokkantsági arány, a halálozási arány pedig sokkal kisebb – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop