Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Államközi megállapodások Szerbia és Magyarország között

2019.04.15.

A szerb Kormány és Magyarország Kormányának képviselői ma Szabadkán az együttes kormányülés után 11 együttműködési megállapodást írtak alá. Szerbia és Magyarország kormányfője, Ana Brnabić és Orbán Viktor szándéknyilatkozatot írt alá a Szerbia és Magyarország közötti infrastrukturális kapcsolatok előmozdításáról.

12560_1.jpg

Jadranka Joksimović, Szerbia európai integráció-ügyi minisztere és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szándéknyilatkozatot írt alá az europai integrációról.

Mladen Šarčević, szerb oktatási, tudományügyi és technológia-fejlesztési miniszter, valamint Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere az egyes Szerbiában és Magyarországon a megszerzett oktatási szintről kiadott államilag elismert közokiratok kölcsönös elfogadásáról írt alá megállapodást.

Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási miniszter, valamint Pintér Sándor magyar belügyminiszter megállapodást írt alá a kölcsönösen fenntartható vízgazdálkodásról a határ menti térségekben.

Pintér miniszter Nebojš Stefanovićtyal, a szerb Kormány alelnökével, belügyminiszterrel megállapodást írt alá a két minisztérium közötti műszaki segítségnyújtásról a törvények végrehajtásában.

Zorana Mihajlović, a szerb Kormány alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szándéknyilatkozatot írt alá a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztéséről.

Ugyancsak megállapodást írtak alá a Tisza szerbiai szakaszán található zsilipművek bővítéséről is.

Zoran Đorđević munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszter és Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter szándéknyilatkozatot írt alá a két minisztérium együttműködéséről.

Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Vanja Udovičić, a szerb kormány ifjúsági és sportminisztere szándéknyilatkozatot írt alá az ifjúság és a sport terén.

A két kormány környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködéséről szóló megállapodást Goran Trivan szerb környezetvédelmi miniszter és Nagy István magyar agrárminiszter.

A két honvédelmi minisztérium közötti katonai-technikai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot Nenad Miloradović, szerb honvédelmi miniszter-helyettes és Maróth Gáspár magyar kormánybiztos.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop