Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Hírek

Lokális közösségek az emberkereskedelem elleni harcban

2019.04.04.

A veszélytől a biztonságig: az emberkereskedelem áldozatai védelmének előmozdítása Szerbiában elnevezésű projekt keretében, melyet együtt valósít meg a  Nemzetközi Menekültügyi Bizottság (IRC), az Atina nevű egyesület, valamint Szabadka város emberkereskedelem elleni helyi munkacsoportja, ma a Galleria Hotelben kétnapos képzés kezdődött A lokális közösségek az emberkereskedelem elleni harcban címmel. A képzéssel az intézményeket és szervezeteket segítik a stratégiai rendszer erősítésében és az emberkereskedelemre adandó válaszlépésekben.

12520_1.jpg

- Külön figyelmet szentelünk az emberkereskedelem eseteinek a jellegzetességeire, felismerésére, bejelentésére és dokumentálására, de ilyen szövegkörnyezetben szó lesz a migrációról is – mondta Ilija Đukanović, az emberkereskedelem elleni helyi munkacsoport koordinátora.

Branislav Rankov, a szabadkai Felső Ügyészség felső ügyészének helyettese hangsúlyozta, hogy évente 3-4 bűnvádi feljelentés alapján indul eljárás emberkereskedelem bűntette miatt.

- Az emberkereskedelem leggyakoribb áldozatai 20-40 év közötti nők. Az ilyen jellegű emberkereskedelem kapcsolatban áll a prostitúcióval és az embercsempészettel, illetve a munkahelyi kizsákmányolással – mondta Branislav Rankov.

A Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium keretében működő, az emberkereskedelem áldozatainak védelmével foglalkozó központ hivatalos adatai szerint Szerbiában 2018-ban 190 emberkereskedelem-gyanús esetet jelentettek.

Ebből formálisan 78 személyt azonosítottak az emberkereskedelem áldozataként. Az áldozatok legnagyobb száma, 71, szerb állampolgár, de vannak köztük külföldiek is, Pakisztánból, Nigériából, Kamerunból, Albániából és Dániából is. 34 áldozatot szexuálisan zsákmányoltak ki, 12 a munkahelyén, 8 kislányt házasságra kényszerítettek, a többieket pedig koldulásra és bűncselekmények elkövetésére kényszerítettek.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Palicsi Filmfesztivál  (2019.07.20.-2019.07.26.)