Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Felújították a piacot a Vasutas Település Helyi Közösségben

2019.04.03.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere  és Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója megtekintették a Vasutas-telepi vegyes piacot a Majsai úton, a Vasutas Település Helyi Közösségben, miután megvalósult a piac-felújítás és piaci féltető építési projektje. A beruházás értéke 3,5 millió dinár, a teljes összeget pedig saját forrásokból biztosította a Szabadkai Piacok KKV.

12518_1.jpg

Laban polgármester emlékeztetett rá, hogy a szabadkai önkormányzat egyenletesen fektet pénzt a városi és a peremvárosi helyi közösségek fejlődésébe, előrehaladásába, majd elmondta, hogy a Vasutas-telepi vegyes piac felújítását és a piaci féltető megépítését a Vasutas Település HK polgárai kezdeményezték.

Köszönöm a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalatnak a gyors és hatékony lépéseket és munkát. A beruházás értéke 3,5 millió dinár. Hiszem, hogy az elkövetkező időszakban a vásárlók és a bérlők érdekében a lehetőségekkel összhangban sor kerül a városban más piacok felújítására is, lehetővé téve ezzel színvonalasabb működésüket – hangsúlyozta Laban polgármester.

12518_2.jpg

Dejan Ljubisavljević elmondta, hogy a piacok létezésük óta az emberek kereskedésének, találkozójának és kommunikációnak a helye, hogy a Vasutas Település HK Majsai úti kis piaca emberhez nem méltó körülmények között működött, s hogy ez a szabadkai piacokba történő beruházások egyike, amelyek a jövőben fognak megvalósulni.

Az elkövetkező időszakban a tejpiac több évtizedes problémájával foglalkozunk majd, amelyet sajnos indokolatlanul mellőztek. A szabadkaiak a város központjában összehasonlíthatatlanul jobb piacot érdemelnek. Kidolgozzuk arra a piacra a műszaki tervdokumentációt, majd hozzálátunk egy korszerű piac építéséhez, amely alapvető funkciója mellett turisztikai potenciálokkal is rendelkezik majd, mint minden piac a nagy európai központokban. A gazdag és színvonalas kínálattal rendelkező piac munkaidejét meghosszabbítjuk – jelentette be Ljubisavljević.

Szavai szerint a Szabadkai Piacok KKV a szabadkai önkormányzat támogatásával, pénzügyi lehetőségeivel összhangban folytatja más városrészekben is a kisebb piacok működésével kapcsolatos gondok megoldását.

A polgármester a piacok vonatkozásában megköveteli tőlünk, hogy a polgárok elégedettek legyenek, s mi igyekezni fogunk a lehető legteljesebben megfelelni ennek az elvárásnak – emelte ki Dejan Ljubisavljević.

12518_3.jpg

A Vasutas-telepi vegyes piac 180 négyzetméteres, be lett fedve, 12 piaci asztala van gyümölcs, zöldségfélék és más közfogyasztási cikkek árusítására és a vásárlók-bérlők számára kisebb parkolóval is rendelkezik.

 

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop