Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Vegyészeti-technológiai Iskola napja

2019.04.02.

A Vegyészeti-technológiai Iskola megünnepelte fennállásának 120. évfordulóját. Az alkalmi ünnepségen jelen voltak az Oktatási, Tudományügyi és Technológia-fejlesztési Minisztérium, a tartományi Kormány képviselői, Bogdan Laban szabadkai polgármester és munkatársai, a szabadkai középiskolák igazgatói, Bijelo Polje-i, đakovoi és számos más vendég.

12515_1.jpg

A Szerb Köztársaság Kormánya felismerte ennek a sikeres oktatási intézménynek a jelentőségét, munkája színvonalát, amely számos sikert ért el, kiérdemelve többek között a Szent Száva-díjat is. A Szerb Köztársaság közbefektetések igazgatásával foglalkozó irodájának és a Városi Közigazgatásnak köszönhetően a Vegyészeti-technológiai Iskolát teljesen felújították, a mire 156 millió dinárt biztosítottak.

Az iskolanapi ünnepség keretében a Vegyészeti-technológiai Iskola hagyományosan megszervezte a Nyitott ajtó napját. Az lehetővé tette a majdani középiskolások számára, hogy megismerkedjenek az iskola által kínált szakirányokkal és feltételekkel.   

A következő, 2019/2020-as tanévben kilenc tagozatba 270 tanuló iratkozhat, hat szerb és három magyar tannyelven. A gazdag kínálatban a mezőgazdasági, élelmiszergyártó és –feldolgozó, vegyészeti, nemfémek, nyomdászati, textilipari és bőripari szakirányok mellett két új is szerepel az iratkozási tervben, magyar nyelven cukrászok, szerb nyelven pedig kőolaj- és gázfeldolgozó technikusok tanulhatnak majd.

12515_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop