Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 22. ülését

2019.04.02.

A Városi Képviselő-testület 22. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak, elfogadták a Záróhatározatot a Szabadka Város Költségvetés-felügyeleti Szolgálata 2018. évi beszámolójának elfogadásáról, rendeletet hoztak a helyi közösségekről Szabadka város területén, valamint a taxi szolgáltatásról. Az elfogadott 11 napirendi pont között szerepelt a telekrendezési díj megszabásáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet, emellett pedig határozatot hoztak a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat 2019. évi működési terve első módosításának jóváhagyásáról, a Szabadkai Távfűtőművek KKV, valamint a Dr. Vinko Perčić Képtár igazgatójának a kinevezéséről.

12513_1.jpg

A Szabadka város területén működő helyi közösségekről szóló rendelet szabályozza a helyi közösségek jogállását, a helyi közösség területének kialakítását, megszüntetését vagy módosítását, a helyi közösség jogait és kötelességeit, a helyi közösség tanácsa tagjainak számát, a tanács feloszlatását, a tanácstagok megbízatásának a megszűnését, a helyi közösségek finanszírozását, a helyi közösségek más helyi közösségekkel való együttműködését, valamint a Szabadka város területén működő helyi közösségek munkája és működése szempontjából fontos egyéb kérdéseket.

A taxi szolgáltatásról szóló rendelet szabályozza a taxi szolgáltatás módját és feltételeit Szabadka város területén. A taxi szolgáltatásról szóló rendelet meghozatalát a közúti utasszállításról szóló törvény módosítása tette szükségessé, mivel módosultak a taxival történő utasszállításra vonatkozó rendelkezések. A törvényhozó ezekkel a módosításokkal közelebbről szabályozza a taxi szolgáltatás feltételeit és szabályait, így a helyi önkormányzatoknak jóval kisebb mozgásteret hagyott a területre vonatkozó szabályok autonóm rendezésére.

A Szabadkai Távfűtőművek KKV igazgatójának a kinevezéséről szóló határozat elfogadásával a közvállalat igazgatójává Predrag Bobić okleveles közgazdászt nevezték ki a nyilvános pályázat lebonyolítását követően, az új igazgató munkába állásától számított négyéves időszakra. A Dr. Vinko Perčić Képtár igazgatójának kinevezéséről szóló határozat elfogadásával négyéves megbízatási időre ismét Spartak Dulić akadémiai festőművészt, grafikust nevezték ki az intézmény igazgatójává.

A mai ülésen a tanácsnokok határozatot hoztak a városi vagyonjogi ügyész-helyettes kinevezéséről, a Városi Könyvtár igazgatóbizottsági tagjának felmentéséről és kinevezéséről, a csantavéri Hunyadi János ÁI iskolaszéki tagjainak a felmentéséről és kinevezéséről, továbbá meghozták a szabályzatot az egyesületek Szabadka Város költségvetéséből finanszírozott közhasznú ifjúsági programjainak ösztönzésére, vagy a finanszírozásukhoz hiányzó rész pótlására szolgáló eszközökről.

Szabadka Város Képviselő-testülete 22. ülésének anyaga - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop